Varningslampan lyser!

Publicerat: 2012-10-31 Kl: 06:03:51 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Jag har en känsla av att det inte står helt rätt till i skallen om man sitter kl 05.59 och sorterar samt parar ihop trosor, kalsonger och strumpor. Alla barnen sover och jag önskar att jag oxå skulle kunna det!

/varfanärallavänsterstrumpor

Dagens shopping

Publicerat: 2012-10-30 Kl: 22:03:00 | I kategori: Shopping | 1 kommentarer

Shop until you drop! Jo tjenare, 8 timmar senare satt vi i en fullpackad bil på väg hem. Det har gått så himla bra, vilka fantastiska barn jag har alltså. Svärmor har varit med hela dagen hon oxå och vi har haft det så mysigt! Nu är vi redo för vintern.

Jag kan lugnt säga att jag tokfrossat tjejkläder idag oxå! ;) Me soooo happy!
(hur kommer det sig att man blir så lycklig av shopping?)
 
minihårspännen - typ det sötaste jag sett!
Två tredjedelar av mina pojkar i sina nya tröjor
 
# Vinterskor till alla grabbarna
# Skidjacka och byxa till Elliot
# Vantar och mössa till killarna
# Overall, mössa, vantar och tossor till Flora
# Diverse kläder till Flora
# Hand och fotavtrycksbox
# Parfym till han som inte får nämnas
# m.m
 
Vi är så redo för snön!

Dolda budskap?

Publicerat: 2012-10-30 Kl: 21:46:10 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer

Jag är verkligen skitduktig på att köpa presenter och vara romatisk. De senaste månaderna har jag köpt en tröja, en pilatesboll, ett par mjukisbyxor och en jävligt dyr parfym. Idag fick gulliga jag höra att han trodde att jag hade en baktanke med det hela.
 
Han tror:
 
När jag köpte tröjan så tyckte jag att han såg lite halvfet ut i den. Därför köpte jag en pilatesboll för att få honom att träna absen och se bättre ut. Det funkade inte så jag köpte ett par mjukisbyxor till min sunkiga man. Dessutom tycker jag att han luktar illa och köpte därför parfymen.
 
Baktanke var det ja..tacksamt att köpa fina presenter till den här killen. Själv har jag inte fått någonting förutom en bild på en blombukett han sett utanför en affär. Det är tanken som räknas sa han.
 
Jävla apa.
 
 

Vad ger jag mig in på?

Publicerat: 2012-10-30 Kl: 07:29:06 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Idag ska jag åka in och shoppa första gången med 4 barn. Jag känner mig inte allt för orolig då killarna är otroligt duktiga. (har en känsla att jag kanske kommer ångra att jag skrev det där!) Visst att dom kan springa omkring och busa men jag har ett äss i ärmen. Dom får ta med sin egen plånbok och sköter de sig får dom handla. Elliot är på jakt efter en dräkt till Halloweenpartyt på fredag, Melker vill kolla på Skylanders och Elias köper nog ingenting. Han är förbannat snål sparsam av sig och sparar till en snöskoter. Eller en dator. Eller en IPad. Ungen har mer pengar i plånboken än Joakim Von Anka.
 
Att ha många barn är dyrt. Alla killarna behöver ha vinterskor, Elliot behöver ha överdragsbyxor, termobyxor och jacka, Flora behöver ha en vinteroverall och mössa, alla 4 behöver ha vinterhandskar, långkalsonger, fingervantar. Havregrynsgröt i en månad lär det bli. I bästa fall snabbnudlar på lördag.
 
Önska mig lycka till idag!
 
 

För snart en månad sen:

Publicerat: 2012-10-29 Kl: 16:15:00 | I kategori: Gravid | 2 kommentarer

Mitt första möte med Flora (fast då visste vi inte ens att det var en Flora)
 
En bild säger mer än tusen ord.
LYCKA!
 
 
 

Det verkliga livet..

Publicerat: 2012-10-29 Kl: 06:50:00 | I kategori: Vardag | 4 kommentarer

När man tänker på att skaffa barn så är tankarna oerhört rosaskimrande lull-lulliga. Det var mina oxå trots att vi hade tre barn sen innan. Jag hade glömt bort hur det verkligen är, enkla saker blir..ehh..mindre enkla. Som att duscha tillexempel.

 

Så kan det gå!

Publicerat: 2012-10-29 Kl: 06:39:56 | I kategori: Barnen | 3 kommentarer

Det visade sig att Melker hade borrelia + att han fått infektion i själva bettet. Nu är det nytt penicillin som han ska äta i 10 dagar. Tack och lov så smakar det tydligen hyfsat iallafall, vi har kämpat som bara den med att få i honom Kåvepeninet. Ibland har det tagit 45 min och mutor. (dessutom skulle han ta det 3 gånger/dag). Den här medicinen behöver han bara ta 1 gång om dagen.
 
Tänk att de äckliga små djuren inte är döda än trots minusgrader. Man ska passa sig för de små krypen! Jag hade borrelia när jag var i tonåren och har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv. Mamma fick bära mig till toaletten och jag hade såna smärtor i kroppen. Elias hade en klasskompis som blev ansiktsförlamad av det så vi är oerhört glada att det "bara" blev armen som gjorde ont och lite feber..
 
 

Mot akuten

Publicerat: 2012-10-27 Kl: 13:03:26 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

Dag 4 av 5 på Melkers penicillinkur mot "tuttarm". Det har inte hjälp vill jag påstå.. Undra vad det kan vara?! Jag trodde borrelia och läkaren var osäker på om det var det eller infektion i en hårsäck. Fortsättning följer...

Minnesgudstjänst

Publicerat: 2012-10-24 Kl: 14:40:00 | I kategori: Tankar | 2 kommentarer

 
Det har snart gått 5 månader sen mormor hastigt lämnade oss. Hon blev bara 71 år. Jag tänker på henne varje dag och ännu mer nu sen Flora föddes. Ibland kommer det bara korta tankar men vissa dagar finns hon med mig hela tiden. Det blir än mer påtagligt när jag åker "hem" till gamla orten. Vårdcentralen ligger mittemot hennes lägenhet och från babycafét ser man rakt in i hennes kök.
 
Idag har varit en sån dag när jag tänkt på henne mycket. Tårarna rullar ner för mina kinder gång på gång. Det gör så ont att hon inte hann träffa Flora, hon hade varit så stolt över henne. Det är snart dags för minnesgudstjänst och jag har inte varit in i kyrkan sen hennes begravning. Det är så otroligt laddat för mig.
 
Jag har alltid trott på liv efter döden och andar men jag är så oerhört skeptisk numera. Hade det funnits något sånt så vet jag att hon hade kontaktat mig. Direkt efter att hon dog så tyckte jag mig känna saker, både fysiskt men även dofter men efter det har det bara varit tomt.
 
Jag önskar så att jag kunde dra tillbaka tiden för att få säga en sista gång hur mycket jag älskar henne.
 
Gammelmormor, jag, mormor och mamma - 4 generationer

En dröm är bara en dröm!

Publicerat: 2012-10-24 Kl: 09:00:11 | I kategori: Vardag | 3 kommentarer

Inatt drömde jag en fruktansvärd dröm om han som inte får nämnas. När jag vaknade och hörde honom i köket så ville jag springa upp, grabba tag i gjutjärnsstekpannan och slå honom i huvudet med all kraft. Jävla idiot! Tänk att en dröm kan sätta såna spår, det var ju bara en dröm.
 
Men..jag sitter här i soffan och dricker mitt morgonte och känner mig fortfarande skitförbannad på honom och en del av mig vill nog fortfarande slåss och skiljas.
 
Och tysk/svensk dialekt är INTE sexigt!
 
Jävla nöt.

Tuttkuddarna har fått ben!

Publicerat: 2012-10-24 Kl: 08:32:35 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

Jag vet inte riktigt vad som händer när det är dags att amma, jag misstänker att råttorna är frusna och vadderar väggarna med de vita små skydden?? Varenda gång jag ger Florafina mat så är pattkudden borta när det är dags att stoppa tillbaka den.

Vart tusan ska jag lägga dom så jag minns?

Så här gick det:

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 21:30:00 | I kategori: Barnen | 0 kommentarer

Dom kunde inte konstatera till 100% att det var borrelia men Kåvepenin blev det iaf. Han har ont och armen är svullen och varm. Nu är det bara att hoppas att det försvinner fort! Lilleskrutt <3

 

Borrelia?

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 07:43:36 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

Igår satt killarna och åt kvällsfika och så hör jag Elias reta Melker för hans "tutt-arm"..?! Lite undrande går jag in i köket, jag var inte riktigt säker på vad en tuttarm var och nyfiken är jag.

Till min stora förvåning ser jag det här märket. Tutt-arm förvandlades (i mina ögon) till borrelia-arm!

Första riktiga promenaden!

Publicerat: 2012-10-22 Kl: 16:23:54 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

Idag har jag kunnat/orkat med den 1:a riktiga långpromenaden. Me happy happy happy :) Dock måste Thudor verkligen lära sig att gå bredvid en barnvagn!

Photosession

Publicerat: 2012-10-20 Kl: 13:55:00 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

 
Mamman och Florafina <3

Nybadad!

Publicerat: 2012-10-20 Kl: 11:18:00 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

Vår lilla tös kommer definitivt bli lockig eller vad tror ni? ;)

Överansträngd

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 17:40:18 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Idag har varit en mindre bra dag kroppsligt för mig. Jag tog nog i lite för mycket igår.. Jag bar Flora i bilstolen till och från bilen och upp för trapporna till BVC samt att jag inte kunde ge fan i att ta en sväng med dammsugaren och moppen igår innan alla kom hit. Jag får absolut inte bära något tyngre än Flora i minst 3 veckor men jag struntade i det igår.
 
Dumt.
 
Det har resulterat i en jävla blödning och magsmärtor idag. Jag har även hållt på att svimma 3 gånger.. Det är inte så det ska vara 2 veckor efter ett kejsarsnitt. Jag hade slutat blöda för över 1½ v sen. Idag har jag bara vilat och tänkt på mig själv. Jag må säga att jag är oerhört dålig på det - att bry mig om mig själv alltså. Det tror jag över lag vi mammor är.
 
Nu hoppas jag bara på att smärtan i magen försvinner och att jag kan få må lite bättre. På tisdag har jag en tid på vårdcentralen, mitt blodvärde måste kollas upp pga mina svimningsattacker.
 
Nu tänker jag ta helg och krypa ner i soffan!
 
Happy friday!
 
 
 

Jag har så otroligt fina vänner!

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 08:54:14 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Igår kväll hade jag ett sånt här roligt ljusparty här hemma. Kl 18:30 ramlade det in en massa tjejer som ligger mig oerhört varmt om hjärtat! Vi luktade på ljus, skrattade, fikade och självklart ville alla bebisgosa. Jag kan nog inte säga med ord hur mycket mina vänner betyder för mig! Jag skulle vilja påstå att jag är oerhört berikad med fantastiska vänner i min närhet!
 
Flora fick jättemycket fina presenter, jag behöver inte köpa några kläder alls till henne längre!
 
Tack allihopa för att ni kom och Tack för att ni finns! <3

Florafis växer!

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 08:45:35 | I kategori: Barnen | 0 kommentarer

Igår var jag upp på babycafét och vägde och mätte Flora. Jag trodde att hon passerat 4kg strecket för länge sen med tanke på hur mycket hon äter men hon hade inte ens kommit upp i födelsevikten ännu.
 
3/10 (nyfödd)
Vikt: 3860 g
Längd: 51 cm
Huvudomfång: 36 cm
 
18/10 (ca 2 veckor)
Vikt: 3770 g
Längd: 52,8 cm
Huvudomfång: 37 cm
 
Mammas lilla räka. Killarna har vuxit mycket fortare än vad hon gör. Dessutom vägde de närmre/över 4 kg när de föddes.

Påsar!

Publicerat: 2012-10-17 Kl: 08:17:00 | I kategori: Vardag | 5 kommentarer

Huvudet värker och påsarna hänger som lövtunga sopsäckar både över och under ögonen. Jag har precis kokat gröt och ammat samtidigt. Hon tittar på mig med mörkblåa ögon och det känns nästan som att hon läser mina tankar och jag hennes.

- fan mojjan vad tärd du ser ut!! Jag snuttar lite till sen sover jag en stund så du får äta din gröt varm.

Tydligt så är jag ingen tankläsare.. Men som tur är smakar min havregrynsgröt precis lika bra kall!
 

Långt inlägg!

Publicerat: 2012-10-16 Kl: 22:33:37 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Ibland slutar inte alltid sagan som man vill. Det finns många vägar att följa - hur vet man vilken som är bäst?

(Här skrev jag ett långt inlägg men valde sen att radera det och går och sover istället!)

Chefen domderar, jag lyder!

Publicerat: 2012-10-15 Kl: 23:27:42 | I kategori: Barnen | 2 kommentarer

VågaVägraSova.se

Överraskad!

Publicerat: 2012-10-15 Kl: 21:32:21 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Anledningen till min bloggfrånvaro tror jag att ni förstår. Dagarna går åt till att byta bajsblöja och sitta med tutten i munnen på fislisa. Dock har jag mått ganska dåligt oxå, ett tag trodde jag att jag var på väg att få mjölkstockning men jag lyckades massera ut det med hjälp av lite värme. Febern kände närvarande ett tag men den försvann snabbt tack och lov! Jag har även problem med svimningskänslor. Det tjuter i öronen och svartnar för ögonen, det gäller verkligen att ta det lugnt och varsamt.
 
Jag är fortfarande inne i en slags bebisdimma där jag inte kan göra så mycket annat än att njuta av min bebis och försöka förstå att det verkligen har landat en HON i vårat hem. Det händer både en och fler gånger om dagen att jag kallar Flora för han/honom. Vad kan man vänta sig när vi bara haft söner de senaste 11 åren ;)
 
Hon har fått så otroligt mycket fina kläder och jag riktigt längtar tills jag kan åka in och tokshoppa och röja bland flickklädeshyllorna. Än känner sig inte kroppen redo för en shoppingrunda. Ärret är fint men värker bitvis skapligt. En del av det blöder fortfarade dessutom.. Jag skulle verkligen inte rekommendera någon som kan föda normalt att välja kejsarsnitt!
 
Nu "ropar" chefen på mig från vagnen, det är bara att lyda!
 

Vinnaren är dragen!

Publicerat: 2012-10-15 Kl: 12:42:31 | I kategori: Tävling | 1 kommentarer

Ett stort rungande grattis till Caroline Andersson som är vinnaren i Glammom tävlingen!
(http://caroliinea.blogg.se/)
 
Hoppas du får stor glädje av presentkortet på 500:-
 
 
 
 

I morgon!

Publicerat: 2012-10-13 Kl: 19:36:34 | I kategori: Barnen | 3 kommentarer

Jag har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna. (Jag tror ni förstår) I morgon kväll så avslöjar jag vilken vinnaren i Glammom tävlingen blev!

Nu ska jag dra kudden över huvudet och blunda i 30 sekunder, äta varm mat - tre tuggor iaf, försöka kissa utan att ha halva blåsan full när jag reser mig därifrån samt andas några djupa andetag och tänka goosfraba!

Är det så här det var?

Publicerat: 2012-10-09 Kl: 05:01:45 | I kategori: Barnen | 2 kommentarer

Jag vaknade ca 04:30 av en sån bröstsmärta utan dess like. Det kändes som om en 250kg man hoppade på mitt bröst! Under natten hade visst boobsen förvandlats till två vattenmeloner! Kroppen är verkligen som en transformers både under och efter graviditeten..

Flora gör inte saken bättre av att vara så "snäll" och bara sova. Det slutade med att jag väckte henne nyss så hon fick äta! Problemet är att hon bara åt på ena så nu är jag sidotung och snepattad. "Stor&liten"...

Första turen.

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 11:50:42 | I kategori: Barnen | 2 kommentarer

Idag har vi varit ute på promenad för första gången. Flora sov som en stock i vagnen! Jag klarade att gå gatan ner och tillbaka sen tog det stopp. Att bli snittad är absolut ingen höjdare..

Jag har ändå varit mer rörlig den här gången än sist så jag ska inte klaga.

Friskt, kallt och skönt var det att komma ut! Jag är inte rädd för hösten och mörkret längre.

Hemgång!!!

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 10:42:32 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

Idag får vi åka hem! Flora hade gått upp från 3380g till 3550g, så skönt! Nu väntar vi bara på barnläkaren som ska göra sista undersökningen på henne sen är vi utskrivna.

Barnmorskan var här nyss och klämde på mig och jag fick godkänt jag oxå. ;) Jag fick en liten goodiebag med mig hem bestående av värktabletter, paraffin och en fragminspruta. Sprutan är den sista (av 5) som jag får ta pga propprisken i släkten.

Happy day!

Besök

Publicerat: 2012-10-06 Kl: 21:14:52 | I kategori: Barnen | 3 kommentarer

Ingen hemgång idag och amning varannan timme. Förhoppningsvis har hon börjat att öka i morgon så vi får åka hem.

Killarna kom på besök med farmor och farfar, som vi längtat!!! Alla tre satt och tindrade med ögonen när de såg henne. De var så stolta! Hon kommer bli så bortskämd av sina bröder, lillsessan vår!

Väntan på hemgång..

Publicerat: 2012-10-06 Kl: 11:54:28 | I kategori: Barnen | 0 kommentarer

Idag var det tänkt att vi skulle åka hem. Jag mår bättre för var dag som går och Flora mår bra så nu var det dags. Eller inte. Personalen kom in i morse för att väga henne och det visade sig att hon gått ner 12% av sin vikt. Från 3860g till 3380g - så vi får snällt stanna kvar tills de ser att vågen börjar peka uppåt igen.

Tydligen tar det lite längre tid att få mjölken att rinna till när man blir snittad. Det är ju lite som att lura kroppen, det är ju inte dags för bebisen att komma ut egentligen. Idag tror jag att mjölken är på G, det ser så ut på "mjölkmaskinerna"...

Jag längtar hem som tusan till killarna! Svärmor skulle komma hit med dom i eftermiddag så då blir det pusskalas!!!!!

Håll tummarna att vi får komma hem i morgon!

Mormor shoppar!

Publicerat: 2012-10-05 Kl: 10:42:55 | I kategori: Barnen | 0 kommentarer

Efter att ha fått köpa pojkkläder i 11 år (x 3) är nog mormor i familjen lyckligare än lyckligast över att få köpa rosa!

Det här är Floras första riktiga uppsättning kläder!

Nog känns det allt!

Publicerat: 2012-10-05 Kl: 06:09:52 | I kategori: Barnen | 2 kommentarer

Med tre tidigare lugna barn var jag inte riktigt beredd på en skrikapa! Det äts heeeela tiden och får hon inte bröstet direkt(!) så kan man tro att världen går under. Hon är ju iaf helt bedårande vår lilla Flora!

Jag mår så där.. Snittet värker, eftervärkarna sitter i och det är allmänt svårt att röra på sig. Igår drog dom katetern och det är himla skönt att slippa den! Jag försöker vara uppe och röra på mig så mycket jag kan, i morgon åker vi hemåt!

Igår kväll fick vi byta rum till ett mindre. Nu har vi egen dusch, toa och tv :) När vi kom hit i onsdags och skulle snittas så fick vi veta att det blivit en omfattande vattenläcka på sjukhuset. Smutsvatten hade läckt genom tak och väggar lite varstans - även nere på op. så det var osäkert i flera timmar att ens snittet kunde bli av. Tre timmar försent kikade hon iaf ut efter att nån hälsovårdsmyndighet gett sitt godkännande att använda lokalerna. Nu hade de hittat vatten här på vårdavdelningen oxå - därav rumsbytet.

Vi är fortfarande chockade över att ha en liten prinsessa i familjen, det visade sig faktiskt att min inre känsla haft så rätt! ;)
Flora Juni Elisabeth

Publicerat: 2012-10-03 Kl: 20:56:57 | I kategori: Barnen | 13 kommentarer

Idag kl 11:41 föddes vår älskade prinsessa! 3860g och 51cm lång. Det finns inte ord som kan beskriva vår lycka!

Nu är Kottas ute! (tidsinställt inlägg)

Publicerat: 2012-10-03 Kl: 14:00:00 | I kategori: Gravid | 3 kommentarer

Just i denna sekund som ni läser det här ligger jag och gosar med ett helt nytt liv.
 
Kl för mig är 05:30 och jag är nyduschad efter konstens alla regler. Magen innehåller inte fjärilar utan snarare jetplan! Igår var vi in på inskrivning och det som skrämmer mig mest är att narkosläkaren är yngre än mig/oss och att hans läkarstudent ser ut som ena snubben i EMD.
 
Jag har varit lugnet själv men idag..wow..det finns inte ord!
 
Hoppas ni får en fantastisk dag, det vet jag att vi kommer få! Kärlek till er alla, jag håller er uppdaterade från sjukhussängen ;)
 
 

Sjukt barn

Publicerat: 2012-10-02 Kl: 08:17:23 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

Det kunde ju vara bättre tajming! Sitter med en sjuk son i soffan som börjar bli rejält varm. Håller bitvis andan i tron om att inga bacillusker ska hoppa på mig. Fan oxå..

Gråtmild

Publicerat: 2012-10-01 Kl: 20:36:50 | I kategori: Gravid | 1 kommentarer

Jag sitter här och tittar på en nybäddad spjälsäng. Sängmobilen har inte kommit upp än men den är nästintill komplett. Elliot låg i den som bebis, Melker låg där och nu snart ett nytt liv.

Men vart tog tiden vägen? Elliot är 8 och Melker 6. Jag tycker precis att jag kissat på Stickan och fått ett plus. Det är galet! Skulle jag ha njutit mer av den här graviditeten, skulle jag kunna ha gjort någonting annorlunda/bättre? Jag vet inte..

Det jag vet är att jag inom kort kommer att ha ett nytt liv på mitt bröst. En ny individ som kommer att växa upp. Paniken slår mig när jag verkligen förstår hur fort allting går. Njut!

Det händer grejer!

Publicerat: 2012-10-01 Kl: 15:38:00 | I kategori: Hemmet | 0 kommentarer

 

Jag är så himla nöjd med vår nya ytterdörr. Den andra var verkligen hemsk! V.43 kommer alla nya fönster till huset. Har man inte jobb så skaffar man sig det ;) Det räcker väl inte med att få en bebis heller..

I vinter tar vi tag i gillestugan som ska förvandlas från en "förvaring" ala bastukänsla (gammalt furu) till ett ljust rum där man alltid vill vara! Planering it is!

RSS 2.0