Förberedelser!

Publicerat: 2012-09-30 Kl: 13:20:02 | I kategori: Gravid | 1 kommentarer

Humöret har dämpats aningen med hjälp av frisk luft och bästa sällskapet av min älskade hund. Jag har så mycket att tänka på och jag svämmar över av känslor! Jag lär nog kramas extra mycket med familjen ikväll.

Nu har jag ägnat mig åt de sista förberedelserna och det känns så skönt att ha det gjort. Nu är det bara spjälsängen som ska upp.

Det är inte riktigt dags för Kottas att titta ut än men nån gång i veckan smäller det ;)

Och nej, jag har fortfarande inte förstått det själv än.

En sån där dag..

Publicerat: 2012-09-30 Kl: 11:20:00 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Idag är en sån de är dag då jag helst inte ens skulle ha velat vakna. Allting är fel! Det är fel på mannen i mitt liv, barnen, huset, livet, världen - ja tammefan allting är felaktigt idag.

Jag försöker mysa och packa BB-väskan men jag är bara arg. Jag har en innesittande känsla som gör att jag bara vill spy på allt! Jag har faktiskt ingen aning om varför, det är bara så.

Jag vill vara ifred idag. Jag vill inte att nån ens ska titta eller prata med mig!

Jävla felaktiga dag!

Tävling

Publicerat: 2012-09-26 Kl: 08:58:00 | I kategori: Tävling | 25 kommentarer

Jag tänkte starta en liten rolig tävling här på bloggen - Gissa vem?
Vad tror du, är det en pojke eller flicka?
Hur stor kommer han eller hon att vara?
 
Gissa vilt och fritt! Har du rätt på kön och ligger närmast vikt och längd är det du som vinner. Du behöver absolut inte länka eller gilla något för att vara med och tävla. Våga chansa!!! Priset är en liten överraskning som skickas personligen av mig.
 
Lycka till!!!

Morgonmys!

Publicerat: 2012-09-26 Kl: 08:17:10 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer

Regnet öser ner, barnen sitter på skolbussen, Oprah på tvn och det är trångt i knät! En helt vanlig onsdagsmorgon.

Shitlist

Publicerat: 2012-09-25 Kl: 18:10:00 | I kategori: Gravid | 1 kommentarer

Just nu är jag inte så himla lätt att leva med. Jag själv skulle vilja påstå att jag är lite gravidhormonig men ser jag på mig själv utifrån skulle jag vilja kalla mig: "en gapande häxa med noll tålamod och nada hämningar som hittar microskopiska fel att gnälla på och som aldrig känner sig nöjd".

Dessutom gråter jag ena stunden, är skitarg den andra och skrattar 3 sekunder senare. Ostabil!

Jag kommer inte ihåg att jag varit så här tidigare (och OM jag varit det ber jag världen och omgivningen om ursäkt!) Jag har ju lovat mig själv att inte gnälla men jag är så less!!! Jag som älskar att göra listor tänkte därför passa på att göra en Shitlist.

Dagens shitlist:

1. Jag kan inte äta. Jag känner ingen hunger och mår konstant illa. Det är redan fullt i min ack så arma lilla(?) mage. Man kan nästan tro att jag ätit upp bebisen. Det känns så iallafall.

2. Kan kan inte ta på mig strumpor/byxor/trosor utan att det låter som att jag sitter och skiter/krystar med akut förstoppning.

3. Humöret! (se ovan)

4. Magen är i vägen. Jag slår i den i ratten, i dörrkarmen, i stolen, i ryggen på den som sitter bredvid mig jag går förbi på fiket.. jag kan inte sitta normalt, ligga normalt, nä fan inte göra något normalt. Att sitta på toa och känna att magen lägger sig på toalettringen är inte roligt.

5. FogFUCKINGlossningar från helvete!

6. Rastlösheten!!!!! underhåll mig någon, SNÄLLA!

7. Halsbränna. Att konstant känna som att spy-ungdomarna från magtrakten tjuvåker matstrupehissen är inte ok!

8. Panikkissattacker som sen visar sig vara 4 droppar som knappt ens vill komma ut av sig själv.

Jag är så glad att jag gjort mitt efter det här! Holy shit vad jag aldrig mer kommer säga att jag älskar att vara gravid. Aldrig aldrig aldrig!!!!!!!!!

Nyskördat

Publicerat: 2012-09-25 Kl: 15:02:00 | I kategori: Mums | 0 kommentarer

Äntligen har våra tomater fått färg. Helst hade jag velat plocka av dom röda och fina direkt från plantan men efter den här sommaren så kunde man fetglömma det. Plantorna ruttnade men tomaterna hann vi rädda!

 
Jag tänkte bjuda er på världens godaste tomatsalladsrecept. Jag lovar att ni kommer bli hyllade till skyn om ni bjuder på det här!

Världens godaste tomatsallad till 4-6 personer
1 kg färska, mogna och blandade tomater (köp mixade färger och storlekar, det blir en fröjd för ögat!)
Rejält med flingsalt
Ca 1 dl fin olivolja
Ca 2 msk rödvinsvinäger
1 kruka basilika
1 tsk torkad oregano
1 stor röd chili
1 stor klyfta vitlök

Till servering:
4 stora bollar buffelmozzarella
Vitlöksbröd

Gör så här:
Skölj tomaterna och hacka dem i varierande storlekar. Det är mycket roligare att äta om det ser lite varierande ut. Halvera körsbärstomater, skiva bifftomater, klyfta mellanstora tomater och så vidare. Lägg alla tomaterna i ett durkslag och salta rejält med flingsalt. Var inte orolig för att det ska bli för salt, det mesta kan sköljas av. Blanda saltet med tomaterna i durkslaget och låt dem stå och droppa av i ca en halvtimme-timme. Detta koncentrerar tomaternas smak och förhindrar att salladen blir vattning.

Blanda under tiden en dressing bestående av finhackad vitlök, chili, torkad oregano, olivolja, rödvinsvinäger, lite extra salt och peppar. Var försiktig med saltet…

Strax innan servering häller du över tomaterna i en stor salladskål och blandar ner dressingen. Servera med upprivna mozzarellabollar och rikligt med bröd för att suga upp all god tomatdressing.

Smaklig måltid!

Inte som det ska vara..

Publicerat: 2012-09-24 Kl: 22:45:44 | I kategori: Tankar | 3 kommentarer

Jag sitter här i soffan med tårar i mina ögon och en klump i magen. Hur jag än försöker att tänka att känslan snart kommer försvinna så känns det inte riktigt så. Det har väl varit så här mer eller mindre hela mitt liv. Jag vill inte gå in på det allt för djupt då det här är ett mycket känsligt ämne för mig men jag känner att jag måste få skriva av mig.
 
I merparten av mitt liv har jag känt mig bortvald av min pappa. Jag har väl lärt mig att leva med det men det är en sak som jag allt för ofta tänker på, än mer sen jag själv fick barn. Jag kan i min värld inte förstå att man kan göra så?! Jag har tre bröder på pappas sida och jag vet ju hur de har det och vad dom får. De har en pappa som ställer upp för dem, tar med dom på saker - ja han engagerar sig i deras liv. Det har jag aldrig känt att han gjort för mig.
 
Som sagt, jag har lärt mig att leva med det även fast jag många gånger känner mig otroligt ledsen och avundsjuk. Min omgivning reagerar på att jag krampaktigt håller mig fast och fortfarande trots mina 29 år längtar och tror att han ska ändra på sig.
 
Det som jag ikväll känner mig så jävla ledsen över är att han helt glömt bort sitt barnbarns födelsedag. Inte ens ett mess eller samtal. För min del är väl skit samma men att höra ens barn bli besviket för att han inte hört av sig - det gör ONT! Vad ska han skylla på den här gången? Veden? Fiskeresa?
 
En förälder är alltid en förälder men när får man säga stopp? Ikväll ville jag bara ringa upp honom och skrika ur mig all skit jag samlat på mig under alla år men nej. Jag hoppas att han en dag kommer inse vad han missat. 3 (snart 4) fantastiska barnbarn och en dotter som så gärna skulle vilja ha en bra relation till sin far.

11 år

Publicerat: 2012-09-24 Kl: 14:14:00 | I kategori: Barnen | 0 kommentarer

I hela 11 år har jag haft privilegiet att få kalla mig för mamma. Jag var bara en ung liten 18 årig snärta när han föddes. Jag vet inte hur många som tvivlade på mitt beslut att bli mor vid ung ålder och idag - 11 år senare är jag inom kort 4 barns mamma.
 
Den 24 september föddes vår älskade Elias, 3650g och 53 cm lång! Han kom att förändra hela mitt liv. Den enorma kärlek jag känt sen den dagen, glädjen, buset men även en oro. (Den oron vet alla som är föräldrar om.)
 
Det är inte klokt hur fort tiden går, jag minns det som igår.
 
Grattis på din dag min älskade son. Jag älskar dig! <3
 
 
 
 

Uppvaknande

Publicerat: 2012-09-19 Kl: 14:01:18 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Sakta går jag mot bussen för att möta Melker efter skoldagen. Solen skiner och det blåser. Jag går helt i min egna värld....och glider till med vänsterfoten. Va faan?!

Jag tittar ner och inser att jag precis halkat på en orm. O R M! Jag är inte rädd för dessa djur men trots min ickerädsla, höggravid och foglossningar så hoppade jag högt!

Tack och lov var den redan död. Och platt! Nu är den ännu mer död. Jävla ormjävel på att lägga sig precis där jag skulle gå.

Färgbild

Publicerat: 2012-09-19 Kl: 08:19:17 | I kategori: Gravid | 3 kommentarer

En tanke slog mig igår... Jag har ju haft otroliga problem med min självkänsla och igår stod jag framför kameran i underkläder, det hade jag nog aldrig trott tidigare. 76,5kg kärlek... jag såg gropar lite här och var, daller och diverse skavanker MEN det är ju den här kroppen jag har!

Alla är vi skapta olika och jag ser ut så här!

Sugen på ett skratt?

Publicerat: 2012-09-18 Kl: 16:50:00 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Jag låg dubbelvikt och läste inlägget inte bara en utan två(!!!) gånger. Det är är tammefan det bästa jag läst på länge.

Jag citerar en bekants ord om detta inlägg: "Typisk tjejröta: För små händer för en normalstor penna men ändå fenor på att runka kuk. MAGI FÖR FAN! Tack gud!"

http://nojesguiden.se/blogg/nanna-johansson/tjejpennan

Gravidfotografering

Publicerat: 2012-09-18 Kl: 15:41:00 | I kategori: Gravid | 6 kommentarer

Här har ni ett urplock av mina absoluta favoritbilder! <3

Gravidfotografering

Publicerat: 2012-09-18 Kl: 12:10:43 | I kategori: Gravid | 2 kommentarer

Jag är precis hemkommen från en gravidfotografering med min bästa Matilda! Jag avskyr verkligen att stå framför kameran men jag kände mig så avslappnad. Hon är verkligen jätteduktig! Här kommer ett litet smakprov:

En pik?

Publicerat: 2012-09-17 Kl: 15:16:00 | I kategori: Tankar | 1 kommentarer

Undrar om brevbäraren försöker antyda något? Typ att vi redan har tillräckligt med barn..?

 

Sista besöket hos barnmorskan

Publicerat: 2012-09-17 Kl: 11:44:00 | I kategori: Gravid | 1 kommentarer

Nu känns det verkligen som att det börjar närma sig på riktigt. Idag hade jag sista besöket hos barnmorskan och det är klart att det känns lite vemodigt. Det är mysigt att gå dit och lyssna på hjärtljud och bli ompysslad.

 

Det som är ännu mer spännande är att vi inte vet vad det är som ligger i magen ;) Jo vi vet att det är en bebis men pojke eller flicka? Det råder helt klart delade åsikter om den saken. Merparten tror på en flicka måste jag ändå säga. Men precis som jag fått höra "det där är en solklar pojkmage" så har jag även fått höra att det precis ser ut som en flickmage.

 

Det är oerhört spännande att gissa och läsa om skrock ang. kön. När jag kollar på killarnas hjärtljud så skiljer det sig faktiskt lite den här gången. Dom är lägre! Lågt hjärtljud (under 140) "ska" betyda pojke, det har inte riktigt stämt för oss. Så här har mina legat tidigare:

 

Elias: 150, 156, 132, 140, 132, 136, 140, 134, 148

Elliot: 150, 150, 148, 144, 144, 150, 150, 145, 162

Melker: 150, 150, 145, 140, 138, 160, 132

Kottas: 148, 144, 138, 137, 147

 

Ringtestet har visat samma svar varenda gång jag kollat den här graviditeten. Ringen cirkulerar. (För er som aldrig stött på begreppet så tar man ett hårstrå från modern och trär på en vigsel/förlovningsring och håller den över magen eller hennes handled. Pendlar den = pojke. Snurrar i cirklar = flicka)

 

Min inre känsla säger en sak och det jag tror är det andra könet. Jag önskar självklart att det är en liten tös som boar i magen men har man tre killar så känns den sannorligheten ganska liten. Magen är rund som en boll iallafall!

10 timmars sömn

Publicerat: 2012-09-15 Kl: 09:13:53 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Att vakna i sin säng efter ca 10 timmars sömn, kunna ligga kvar och inte höra ett ljud. Det är ren lyx!

Jag tänker inte kliva upp på ett bra tag!

Hur mycket ska barnen få bestämma?

Publicerat: 2012-09-14 Kl: 08:56:00 | I kategori: Tankar | 3 kommentarer

Vilket regn och ruskväder det är ute idag. Själv sitter jag nu och kurar ner mig i soffan under en filt och en god kopp jordgubbste. Idag var jag så "snäll" och körde ungarna till bussen. Det som slog mig var hur dåligt klädda många barn var. Det var inte många med regnkläder och gummistövlar, det jag såg mest av var tjocktröjor och gympadojjor.
 
Jag hade en period förra året med Elias när vi tjafsade om ungefär det mesta i ytterklädesväg. Han ville inte ha några regnkläder eller gummistövlar för det var töntigt. Jag tvärvägrade att låta ungen gå till skolan med gympaskor när det var soppsurt i marken. I skolan där vi har barnen börjar de varje morgon med att gå en skogspromenad på ca 1 km, ni kan ju tänka er hur både fötter och skor mår efter det en regnig dag.
 
Det är en svår balans. En del av Elias kompisar (11-12 års åldern) behöver inte längre ha cykelhjälm tillexempel. Vad tycker ni? När är ett barn redo att få bestämma vad de ska ha på sig?
 

En helg utan barn (och TerrorThudor)

Publicerat: 2012-09-13 Kl: 18:47:34 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

I morgon ska ska jag skjutsa barnen till min älskade mor så jag och han som inte får nämnas får lite egentid, en hel helgs egentid! Det känns som att det kommer bli rätt ont om det inom kort. Tyvärr så tror jag att de flesta föräldrar är rätt värdelösa på att ge varandra den tid. Man kör på som vanligt och värderar inte timmarna som "bara" man och hustru behöver. Jag tror att det är därför många förhållanden spricker i småbarnsåren. Glöden och spänningen är plötsligt borta då man inte har tid för det mellan blöjbyten och matlagning.
 
Vi är ingen undantag kan jag säga. Sist vi gjorde nåt själva var nog i maj därför ser jag fram emot det extra mycket!
 
Vad ska man hitta på då?
 
Jag
..vill ut på bio som inte innehåller tecknat
..äta en god bit mat utan att behöva kasta i sig den och vara glad om man känner ett uns av vad såsen smakade
..ta en sovmorgon utan att 2 barn kommer kl 6:30 och frågar som de får spela/titta på tv
..tända ljus i hela huset och sitta i soffan och titta på tv utan att få höra "jag kan inte sova/är törstig/hittar inte osv"
..kanske bo på hotell!!!!
..ge varandra en lugn och härlig massage utan avbrott
 
Han
..vill montera upp den nya ytterdörren.
 
Hur var det nu? Män från mars och Kvinnor från venus?

Första läxan

Publicerat: 2012-09-12 Kl: 18:35:00 | I kategori: Barnen | 2 kommentarer

Stolt pojke i förskoleklassen gör sin första läxa! Liten är numera stor. <3

Jag <3 min nya kofta

Publicerat: 2012-09-12 Kl: 10:03:15 | I kategori: Shopping | 4 kommentarer

Som gravid är det inte jätte kul att köpa kläder, iaf inte byxor. Igår hittade jag en ursnygg kofta som jag genast var tvungen att köpa. Kärlek vid första ögonkastet kan man säga.

Konsten att göra ingenting!

Publicerat: 2012-09-12 Kl: 09:14:00 | I kategori: Gravid | 3 kommentarer

Jag sitter här i soffan och kollar på Pungdjävlar som parar sig. Det säger rätt mycket va? Idag har jag nämligen bestämt mig för att jag ska vara lugn, lyssna på kroppen och inte göra någonting. Det är lättare sagt än gjort när jag alltid bara kör på som vanligt. Det är såna här gånger jag verkligen får öva på det jag lärt mig på KBTn. Mindfulness, leva i nuet, lyssna på vad kroppen säger. Jag är så van att köra på som en bulldozer och stupa i soffan. Det är svårt att ligga ner för jag ser det som behövs göras och tänker på alla "måsten".

Min foglossning blir bara värre för var dag som går och så fort jag rör på mig får jag sammandragningar. Inatt vaknade jag många gånger pga smärta så fort jag vände på mig. Jag hade verkligen bestämt mig för att inte klaga den här graviditeten utan bara njuta men det börjar bli svårt..

Jag vet exakt hur många dagar det är till kejsarsnittet och kan inte säga annat än att nedräkning pågår.Nu gäller det att fokusera på att vila, det är inte direkt en semester som komma skall ;)

Elliots finger

Publicerat: 2012-09-11 Kl: 15:03:24 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

För 10 dagar sen fastande Elliot med 3 fingrar mellan kedja och drev på sin cykel. Som tur är skadade han bara ett finger illa. Idag var det äntligen dags att ta stygnen. Vi kom ner till distriktssköterskan kl 11 men det gick inte så smärtfritt och smidigt som vi trott.

Elliot skrek som en gris när hon började dra i ett stygn. Han är en mycket smärttålig kille vill jag tillägga! Hon hämtade en läkare som tittade på fingret. Han förklarade för oss att om det här hade hänt här i Sverige (vi var i Finland när det hände) så hade de amputerat fingertoppen då dessa skador är mycket svårläkta. Det är svårt att få tillbaka cirkulationen i en fingertopp. På ena sidan är allt avslitet ner till benet så nu är det bara att hoppas att han tillslut kommer kunna böja fingertoppen och få tillbaka full känsel igen.

Hej då terapeuten!

Publicerat: 2012-09-10 Kl: 16:31:00 | I kategori: Depression | 1 kommentarer

Idag har jag varit på KBT. Nästa vecka går jag troligtvis dit för sista gången. Hon tycker att jag har kommit så långt i min utveckling och fått de verktygen jag behöver. Själv vet jag inte om jag håller med. Eller jo kanske! Jag kan inte säga att jag mår helt bra, det är en bit kvar MEN jag har gjort grymma framsteg.

Jag tror att jag håller mig kvar i henne som ett barn håller i sin snuttefilt. Det har blivit en slags trygghet att veta att jag ska dit, att hon finns där för mig. Men det är som hon sa till mig idag, det är inte där inne i rummet terapin sker utan det är ute i verkliga livet. Livet är inte lätt, inte för någon!

Oktober närmar sig med stormsteg och det var då allt brakade loss. Min redan överfyllda bägare rann över och bildade ett inre stormigt och kaosartat hav. Det har alltså snart gått ett år. 365 dagar! Det är inte klokt.. Som en hundbiten människa som har blivit extremt hundrädd är jag oktoberrädd. Det kanske låter patetiskt men så är det. Jag har genomlidit ett inre helvete med många olika symtom. Hjärnspöken, ångest, lidande, sömnlös, ingen aptit, överanalyserande, självmordstankar. Ren och skär självdestruktivitet!

Men ur allting ont kan det oxå komma något gott, jag har lärt känna mig själv bättre än någonsin.

Samvete

Publicerat: 2012-09-10 Kl: 08:23:00 | I kategori: Vardag | 3 kommentarer

Igår mitt på dagen så hände nåt som gjorde mig oerhört orolig och ledsen. Jag var på väg till husvagnen och skulle äta lunch och plötsligt, mitt i depån så kliver jag på en sten (?) och ramlar. Jag landade olyckligtvis på vänster sida av magen, slog i ena handen och knät.

Jag låg på grusplanen i några minuter. Jag kom inte upp själv då magen krampade, mina foglossningar är hemska samt att jag hade gjort mig illa i både hand och på knät. Runt mig fanns det folk i stort sett var jag än kollade, det var ju mitt i "enduro SM depån"... I en bil bara någon meter ifrån mig satt det tre killar/män. INGEN ansträngde sig ens att fråga hur jag mådde och än mindre att hjälpa mig upp men jag såg att de såg!

Som tur är kommer Elliot cyklandes och springer fram till mig och hjälper mig upp. Jag var mörbultad men kände fosterrörelser snabbt efter fallet vilket dämpade den värsta oron.

Jag är oerhört förvånad över folks (icke) agerande! Jag skäms över Er som inte ens kan lägga några minuter av sin tid att hjälpa en ledsen, chockad gravid kvinna som ramlat. Verkligen - skäms på Er!

 

Att bo i husvagn med stor familj

Publicerat: 2012-09-08 Kl: 10:01:45 | I kategori: Enduro | 0 kommentarer

Det här med att bo i husvagn med make, tre barn och hund kan ibland vara rätt krävande. Dessutom när du är höggravid och sover på en madrass tjock som ett trosskydd. Det är enkelt att gå varandra på nerverna om vi säger så. Nu är ju vi rätt rutinerade att bo så här, endurosäsongen är lång och tävlingar finns det gott om. I måndags kväll kom vi hem från VM i Finland och igår åkte vi mot SM. Borta bra men hemma bäst?

Värst är nog att man står så tätt inpå varandra i depån. Det är elverk som brummar, hojjar som startas och varvas tidigt på morgonen men så är det här livet. Det är en livsstil!

Nu ska jag backa in på min halvkubik till badrum och försöka kissa och borsta tänderna.

God lördagsmorgon på er!

Förändring!

Publicerat: 2012-09-07 Kl: 20:52:37 | I kategori: Vardag | 5 kommentarer

Hjärtligt välkomna till min nya blogg! Jag valde tillslut efter mycket velande att lägga ner Gammalfjortis. Jag är fortfarande samma Lina med konstant ironisk underton, det tror jag ni förstår. Drömfrun, det säger väl allt! ;)

Välkomna tillbaka!
Puss
RSS 2.0