Grattis i förskott Lina!

Publicerat: 2013-05-27 Kl: 22:44:00 | I kategori: Shopping | 1 kommentarer

Idag fick jag en tidig födelsedagspresent av min kära mor och styvfar. Då jag har gått ner en hel del i vikt sen Flora föddes så satt alla kläder stort och pösigt, tills idag! Dessutom fick jag en fantastisk morsdagspresent så jag har gått bananas på Gränby idag.
 
Jag är nu..
 
-  3 byxor
-  1 par shorts
-  1 Foundation + 1 mascara
-  1 sminkväska
-  5 trosor
-  1 kofta
-  3 tröjor
-  5 linnen
 
..rikare.
 
Som sagt. Bananas.
 
Nu kommer trosorna sitta kvar på rumpan! Yeeeeey!!!
 
 
 

Mmmm..Marabou!

Publicerat: 2013-05-26 Kl: 16:24:00 | I kategori: Familjen testar | 0 kommentarer

Vi har haft turen att få testa nya Marabou Chocowild och Marabou Ministars genom Buzzador.

Lyckan var enorm när vi hämtade ut ett stort paket med kakor. Vi hann bara komma hem innan barnen satt bänkade vid bordet. Barnen har fått bjudit sina vänner som kommit hit och jag har haft med mig dessa på picknick i parken.
 
De flesta har älskat båda sorterna men Ministars gick åt som smör i solsken. Det kan bero på storleken eller den krämiga chokladfyllningen! ;)

Jag kommer garanterat att köpa dessa kakor igen. De är riktigt goda!

 

Vill du också bli produkttestare eller veta mer om Buzzador? Kontakta då mig på [email protected] så ska jag berätta mer!

Familjecharader

Publicerat: 2013-05-26 Kl: 16:02:00 | I kategori: Familjen testar | 0 kommentarer

 
För några veckor sedan blev jag och familjen utvalda att få testa spelet Familjecharader från Nicogames.
 
"Familjecharader är ett roligt spel för hela familjen där man använder sin fantasi och sin kropp för att beskriva olika saker. 100 kort med allt från älgar till gunghästar. Det bästa av allt är att alla kan vara med!
 
Man behöver alltså inte kunna läsa för att spela Familjecharader. Varje charad beskrivs nämligen med en bild så att alla barn direkt ser vad det är de skall härma. Och du, i Familjecharader får man även använda ljud!"
 
Jag kan inte säga annat än att vi haft fantastiskt roligt med detta spel. Jag vet inte hur många gånger vi spelat men många är det. Då grabbarna är i "bråkstadiet" har jag valt bort att det ska gå på tid och vara en tävling när vi spelar bara vi i familjen. Vi går laget runt och de andra får gissa.
 
Det bästa med det här spelet är att alla kan vara med och spela! Bilderna är väl utförliga så det räcker att titta på dem och man förstår direkt.
 
Elliot visar ordet Igloo
 
Melker åker skidor
 
Då vi spelat detta spel så många gånger lär man sig korten ganska snabbt. Ett önskemål skulle vara att det går att köpa till fler kort i olika kategorier exempelvis djur, yrken, saker osv. Ett annat önskemål är att bilderna skulle kunna göras finare. Mer färg på korten och inte bara enfärgat.
 
Vi är jättenöjda med spelet i alla fall och i sommar kommer det få följa med oss i husvagnen.
 
Även de minsta vill vara med :)

Det här med ensamtid..

Publicerat: 2013-05-25 Kl: 15:19:00 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Jag tror inte att de som själva inte har barn förstår hur lite tid man har som småbarnsförälder. Ensamtid för mig är att säga att jag behöver skita, låsa in mig på toan men i själva fallet sitta och surfar på mobilen.
 
Nej, jag har inte skaffat barn för att få ensamtid men som förälder måste man få andas!
 
Tex. Jag har inte sovit en hel natt på 1 år och 2 månader. Dessutom har jag inte varit ensam i över 1 timme på snart 8 månader. Det ger en lite perspektiv på hur det är.
 
Ännu ett exempel:
 
Jag köper en tidning för att få lägga mig i sängen och läsa lite kändisskvaller.
Vad händer? Jo..
 
1. Hunden kommer och hoppar upp.
2. Mest troligt följer katten med.
3. Ett av barnen letar efter hunden, kommer in i sovrummet, frågar vad jag gör och lägger sig ner bredvid mig. Mest troligt kommer det ställas 1000 frågor om vem det är i tidningen, vad de gör och varför de ser ut som de gör.
4. Nästa barn blir oerhört nyfiken på vad vi gör och kommer och lägger sig.
5. Flora vaknar, jag lyfter över henne till mig. Hennes mål är då att slita tidningen ur mina händer.
6. Han som inte får nämnas blir plötsligt jättetrött och måste komma och lägga sig
7. Det sista stackars barnet känner sig ensamt och kommer och tränger ner sig i sängen.
 
Där ligger vi 2 vuxna, 4 barn, 1 hund och 1 katt. Tidningen är förmodligen sönderriven innan jag ens fått läsa blad 3. Dessutom ligger förmodligen barnen och låss samtidigt som maken tittar på crossfilm med hög volym på telefonen.
 
Ljuva ensamtid.

Ibland..

Publicerat: 2013-05-23 Kl: 22:30:48 | I kategori: Tankar | 0 kommentarer

..vill man bara sätta sig i ett hörn och gråta. Jävla helvetes 23:e maj! Fm började toppen men trevligt kafferep men sen gick det utför.

I morgon tänker jag ha en skitbra dag, så är det. Morgondagen bjuder på sista kontrollen av Thudor på Ultuna. Håll alla tummar ni kan för oss. Ser det bra ut kommer vi troligtvis slippa ha honom i bur! Han behöver få springa och jag behöver ha en lycklig frisk hund.

Over and out.

Lätta baguetter

Publicerat: 2013-05-23 Kl: 14:49:00 | I kategori: Mums | 0 kommentarer

Jag tänkte bjuda er på ett av mina favoritrecept på baguetter. Snabbt, enkelt och supergott!!

Man bara rör ihop ingredienserna på kvällen, det tar inte ens tre minuter eftersom man inte behöver knåda deg och stå i, och när man går upp på morgonen dagen efter så stjälper man bara ut degen, delar den i tre delar och slänger in i ugnen i typ en kvart. Inga extra jästider, inget tjafs, bara nybakat bröd inom loppet av 20 minuter! Perfekt till helgmysfrukostarna!

Till 3 mellanstora baguetter behövs:

3 ärtstora bitar jäst (ca 1 tsk)
3 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
0,25 dl vetekli (fungerar utmärkt utan)
ca 7 dl (380 g) vetemjöl special

Lös jästen i vattnet, och rör ner övriga ingredienser så att du får dig en trevlig, lös deg. Lägg över plastfolie och låt stå över natten. Enligt receptet så bör degen stå i minst 5 timmar, men den klarar sig i upp till 18 timmar. Nästa morgon - stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Vik degen en gång över sig själv, så att båda sidor blir mjölade. Dra ut degen till en rektangel, ca 15x25 cm. Dela den i 3 lika långa delar, och mjöla snittytorna. Vrid degen med lätt hand till 3 baguetter som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila medan du värmer ugnen till 275C. Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta alt. ställ in en ugnsform med vatten när du startar ugnen och låt den sedan stå hela gräddningstiden, det gör mycket för brödets skorpa. Grädda bröden i 13-14 min, och låt sedan svalna på galler utan bakduk.

(Tack för lånet: http://baraenkakatill.blogspot.se)

 

Lurad

Publicerat: 2013-05-22 Kl: 21:16:43 | I kategori: | 1 kommentarer

 
Den lyckan byttes ut ganska fort. Jag hämtade ut skötväskan på posten i tron om att den skulle vara i fint skick, jo tjena..  Vad tycker ni, ser det här ut som fint skick? Botten på väskan var nött så bottenplattan tittade ut. Dessutom var det vita missfärgat på flertalet ställen.
 
Vad är det med folk och ärlighet?
 
Säljer man någonting begagnat så förstår jag att det inte är nytt, men fint skick för mig är helt och rent.
 
Jag skickade ett meddelande till henne och får som svar: "Du kunde bett om andra bilder. Den kostade som sagt 1800:- ny så klart att den inte är ny" Jahapp, då blev det genast mitt fel som bara frågade om den var i fint skick, fick ja som svar och sedan inte frågade om det fanns hål.
 
Vafaan?! Seriöst?
 
Jag har verkligen kämpat för att ha råd med den här. Jag känner mig så lurad.
 
 
 
 

Det här med träning.

Publicerat: 2013-05-22 Kl: 09:33:35 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer

Jag har så otroligt svårt att komma igång med träning. Jag tänker hela tiden att jag ska och måste men kommer aldrig till skott. Kondition för mig är ett okänt ord.
 
Det värsta är att när jag ser människor som är ute och springer tänker jag bara: Stackars jävel..
 
Gå på gymmet och stå och dra i ett snöre är inte riktigt min grej. Eller börjar jag gå igenom all träningsform så är nog ingenting min grej. Jag behöver ha en spark i arslet!
 
Sen är jag feg, jag erkänner. Feg att se ut som en tönt. Skulle jag ta på mig löparskorna och ge mig ut i spåret skulle jag orkar 200m, vara pinröd i ansiktet och kräkas bakom ett träd.
 
Hur hittar man motivationen?
 

Stilfullt

Publicerat: 2013-05-22 Kl: 09:23:28 | I kategori: Shopping | 0 kommentarer

Jag älskar verkligen ju ju be skötväskorna. Kvalitén är fantastisk och designen lika så. Jag hade en mindre modell när Melker var liten och älskade den från första stund. Det här var kärlek från första ögonkastet!
 
 

Som ett hån!

Publicerat: 2013-05-21 Kl: 09:32:00 | I kategori: Vardag | 3 kommentarer

Det här med strumpor burkar alltid vara en snackis i familjer. Var tar alla strumpor vägen? Hur kan det bara finnas en av varje?

Jag har svaret!

I vår familj är det den vuxna mansbebisen även kallad han som inte får nämnas som lämnar strumpor överallt. Jag tror att det är ett slags manligt drag - att försöka visa dominans, precis som hanhundar som pissar och markerar revir.

Jag skulle bara kunna strunta i det och låta dem ligga kvar men nej. Det stör mig som faan att sitta i soffan och se två stora trådklumpar.

Därför väljer jag att sparka in dem under soffan. Problemet löst!

 

Shopping och mammaledighet

Publicerat: 2013-05-20 Kl: 20:41:08 | I kategori: Tankar | 2 kommentarer

Jag som är en instagram och bloggtorsk kan inte sluta undra över hur alla dessa mammalediga kvinnor och tjejer har råd att shoppa som de gör. Bild efter bild på fantastiskt vackra (och dyra!) märkeskläder både till barnen och till sig själva läggs upp varenda vecka. Det ena plagget dyrare och vackrare än det andra.
 
Missförstå mig inte nu, jag dissar inte dessa utan snarare förundras och avundas!
 
Jag har knappt råd att shoppa någonting och vi är inte låginkomsttagare. Jag är tacksam att vi har mat på bordet och vi snålar som bara den för att kunna vara hemma så länge som möjligt med Flora. Jag önskar verkligen att det dimper ner en miljon från himlen så jag också kan åka till stan och spendera pengar.
 
Jag har precis köpt en ny (begagnad) skötväska till Flora men för att kunna köpa den har jag sålt iväg prylar vi inte använder.
 
Jag tror att folk med mycket pengar är lyckligare.
Det hade jag varit i alla fall..
 
 
 
 
 

Det här med facebook och vänner..

Publicerat: 2013-05-20 Kl: 10:36:00 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Jag har lagt märke till att det finns olika slags facebookmänniskor.
 
- Vi har de som skaffar facebook bara för att andra har det men loggar aldrig in.
 
- Vi har de som loggar in en miljon gånger/dag och skriver lika många statusuppdateringar typ: "läser tidningen", "sitter på balkongen", "åker och handlar", "lämnat på dagis", "lagar mat" osv.
 
- Vi har de som aldrig skriver en status utan bara sitter och snokar runt på vad andra gör i smyg. 
 
- Vi har vardagsfacebookaren som skriver en statusuppdatering någon gång i veckan. De delar gärna roliga klipp eller bilder.
 
- Vi har delningsfreaken som delar precis allt. Bilder, artiklar, videoklipp, statusar osv.
 
- Vi har den perfekta positiva facebookaren. "sitter och dricker supergodaste latten med underbaraste vännen medan de gulligaste mest fantastiska barnen sover i den underbara solen" (Tack för tipset Cissi!)
 
Det här med facebook är en rätt intressant grej. Folk som du knappt känner vill vara din "vän". Det mest intressanta med dessa människor är att de antagligen inte hälsar på dig när du möter dem på gatan.
 
Facebook kan vara rätt skit men you cant live without it!
 
 

När du får oväntat besök..

Publicerat: 2013-05-20 Kl: 10:01:25 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Idag ska jag få oväntat besök enligt tele2.
 
"Hej! Datumet för inkoppling av din telefon kvarstår, och blir den 20/5 med teknikerbesök. Med vänlig hälsning Tele2"
 
Teknikerbesök?
 
Här uppstår det nu lite problem uppe i mitt hjärnkontor.
 
Först och främst - När kommer människan i fråga? Måste jag hålla mig hemma eller kan jag åka iväg? Jag känner mig rätt tvingad till att röja undan så det inte ligger saker överallt. Var ska hon/han/hen hålla till? Inne/ute/uppe/i källaren/på vinden?. Vågar jag ställa mig i duschen eller kommer någon stackare stå utanför och knacka i 15 min innan jag hör det?
 
Hm.
 
Det ligger en lång historia bakom. Vi hade hemtelefon, bytte till tele via mobilnätet som skulle vara såååå mycket bättre OCH billigare, ingenting fungerade, de skickade en ny basenhet, den fungerade inte heller, jag krävde att de skulle koppla in den vanliga telefonen igen. Detta har resulterat i att hemtelefonen har fungerat knackigt sen i december och vi har varit helt utan hemtelefon i 1 månad. Great.
 
Bajstele2.
 
 

Nyklippt

Publicerat: 2013-05-08 Kl: 19:04:47 | I kategori: Barnen | 2 kommentarer

Melker har alltid haft långt hår. Det har varit hans egna val och han har varit stolt över sina lockar. De senaste gångerna han klippt sig har han sagt "nu ska jag klippa mig kort" men när han sätter sig i stolen har han ångrat sig. Bara topparna har varit standard frasen. Tills igår.

Han sa på morgonen att håret skulle ryka men inte trodde jag på det. Som sagt, han brukar ju säga så, men här gången var han bestämd. Han satte sig i stolen och sa - klipp lika kort som Elias.

Och så blev det. Jag kände hur tårarna brände i ögonvrån när långa hårtesar började falla mot golvet. Självklart är det hans val men Melker för mig är en gudomligt söt pojke med långt hår.

Jag tror han ledsnade på att bli kallad tjej. Så många vuxna(idioter!) har sagt det åt honom. "Lilla tjejen". Något han sett fram emot var att kunna fixa frisyr.

Under de blonda lockarna dolde det sig en stor kille. Vad hände där? Han såg genast ett par år äldre ut. Den gulliga Mecke blev en tuff Mecke.

Han flög upp i morse och ville att jag skulle fixa tuppkam innan han ens kammat gruset ur ögonen. Älskade vackra unge!

Börjar jag bli gammal?

Publicerat: 2013-05-08 Kl: 13:33:22 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Flora sover och de andra barnen är i skolan. Jag sätter mig i en solstolför att njuta, vädret är toppen. En minut, 2 minuter. TRÅKIGT! Vad ska jag göra nu då? Det kryper i kroppen på mig.

Grannen spelar hög musik men dörren är stängd. Det låter som någon kass låt med ompalompa bas som aldrig tar slut. Ompalompaompelilomp.

Sen när störde jag mig på musik? Är det för att jag snart fyller 30 år?

Hoppas någon lägger laxermedel i hans kaffe och låser toadörren!

RSS 2.0