Att hantera sorg

Publicerat: 2013-03-06 Kl: 22:52:00 | I kategori: Thudor

Det här inlägget kommer att vara lite av den dystra typen. Jag är just nu ledsen i hela mitt hjärta. I förra veckan åkte jag till veterinären för att kolla upp Thudors öron. Jag kom därifrån med en helt annan diagnos än jag förväntat mig och med en stor klump i magen.
 
Thudor har haltat lite till och från i några månader. Jag har trott att det beror på kylan och snön. Jag bad iallafall veterinären att känna på benet när vi ändå var där. Det tog inte många sekunder innan han sa: Lina, det här är inte bra. Det har visat sig att Thudi har något som kallas för patellaluxation medialt. Det innebär att hans knäskål har för korta "sidor", detta gör att själva knäskålen hoppar ur led i tid och otid. 
 
I morgon ska vi till Ultuna och träffa en specialist.
Det känns som en domedag.
 
I det här gäller det att verkligen inte bara tänka med hjärtat. Det handlar om HANS välbefinnande och inte hur vi känner. Jag har sett fler ha kvar sina djur för att de inte "har hjärta" att ta bort dem. Det för mig är djurplågeri. Det är otroligt viktigt att han ska kunna ha ett fullgott liv och inte lida eller ha ont. En operation är ett faktum och som jag har förstått det så är den typen av operation Thudor behöver omfattande och kräver lång rehabilitering och sjukgymnastik.
 
Sen är det nästa steg att tänka på - ekonomin.
 
Som mammaledig måste jag vända på varenda slant. 2 veterinärbesök har redan resulterat i mer än 3000:-  den här månaden vilket är enormt mycket pengar för oss. Jag har honom väl försäkrad men du kommer aldrig ifrån självrisken + en viss % av hela kostnaden. En patellaoperation kostar ca 30.000:-, sen tillkommer givetvis kostnader för rehab, mediciner, återbesök, röntgen och bensin.
 
Tankarna snurrar och far i huvudet just nu.
 
Det jag vet är att hjärtat blöder.
Min pojke, mammas älskade hjärtegull!
 
 
 
Kommentarer
Postat av: catya

Så sorgligt.
Jag håller tummarna... För vad vet jag inte, bara för det bästa.
Tusen kramar.

2013-03-06 @ 23:04:09
URL: http://www.catya.se
Postat av: Linaa

Oh vad jobbigt;(

Hoppas ni får goda prognoser.
Hos våra chihuahuor är pl väldigt vanligt... Finns ju i 3 grader och jag hoppas T inte har de "värsta".

Lider med er. Lycka till.

2013-03-07 @ 03:27:57
URL: http://varanlycka.blogg.se
Postat av: Andrea

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, finns ju inget att skriva som gör situationen bättre. Jobbigt med sjuka djur, de blir ju så snabbt en del av familjen. Många kramar till dig och Thudor

2013-03-07 @ 07:28:41
URL: http://andreamedfamilj.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0