Lycka!

Publicerat: 2012-12-14 Kl: 17:19:00 | I kategori: Barnen | 0 kommentarer

Så här glad blir Flora av sång och bus med storebror!

 

Arga tomten

Publicerat: 2012-12-13 Kl: 23:49:27 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Jag har en tomte i vardagsrummet som ser ganska elak ut. Jag pratar nu inte om min han som inte får nämnas utan om en plasttomte. Eller ja - ansiktet är i plast men kroppen i tyg. Hans lykta är dock av trä. Jag har ett litet problem med honom. Han ser så förbannat arg och ilsken ut. Det är lite psykopat-som-rymt-från-psyket i hans blick.
 
På kvällarna när jag sitter ensam i vardagsrummet tror jag ibland att han ska hoppa ner från tv bänken och springa fram till soffan och skälla ut mig. Och när han skällt ut mig skulle han lika gärna kunna börja hacka mig i småbitar och äta mina tår som snacks.
 
Undra vem som är psykotisk. Tomten eller jag?
 
(Har jag sagt att jag hade dockögonfobi när jag var liten? Mamma fick till och med flytta ut mina porslinsdockor från mitt rum..) Men jag har inte hjärta att låta honom ligga nere i en kartong under julen. Jag har vuxit upp med honom på julen, han är ju alltid med.
 
Är det ok att sätta en liten påse över huvudet på arga tomten eller får jag inga juleklappar då?
 
 

Bacillusker

Publicerat: 2012-12-13 Kl: 23:27:00 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

1 barn med feber och snornäsa.
1 barn med falskkrupp som kräks varje gång han hostar.
1 bebis som bara vill snutta.
1 mamma med mjölkstockning.
1 leksugen hund.
 
Så har min vecka sett ut. Galet är nog ordet jag letar efter!
 
Idag känner jag mig pigg och kry igen men bröstet ömmar fortfarade. Jag har fått känna på att jag lever kan man säga. Idag har jag inte ens haft 30 min för mig själv. Flora vill vara i famnen hela tiden och jag tänker inte låta henne ligga och skrika. Jag hamnar verkligen i ofas med sömnen då jag väljer att sitta uppe en timme efter att hon nu somnat bara för att få vara ensam. Det kanske låter knäppt men jag är i stort behov av att bara få vara.
 
Jag njuter till fullo av att kunna sitta på toa ifred och spekulera om pepparkakor och julklappar. Min rygg älskar att jag kan gå på golvet och bara känna min tyngd. Framförallt älskar min vänsterarm att kunna flaxa fritt utan att hålla i en bebis. Så ser ni någon i ett stort nytt fönster som tassar omkring i sin ensamhet med byxorna i knävecket, har ett fånigt leende på läpparna och en lycklig flaxande vänsterarm så är det jag.

Olust

Publicerat: 2012-12-13 Kl: 23:22:00 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Inatt är det 1 vecka sedan vi hade påhälsning. Polisen har sett ett samband med att de flesta inbrott som skett här på orten har varit nätter mellan torsdag och fredag. 
 
För ca 2 månader sedan var de här och stal flera motorcyklar från kända cross/enduroprofiler. Elias vaknade på natten och gick in i vardagsrummet och la sig. När han tittade ut stod det 4 män på gatan precis utanför vår häck. De fick bråttom iväg när de såg honom. Polisen lyckades ta fast några av männen som varit inblandade och i deras bil fanns en GPS. Den visade vår adress(!!!) så polisen tror att de var på jakt efter "våra" hojar oxå men tack vare att Elias vaknade så skrämde han iväg dom.
 
Det känns förbannat olustigt att de varit här 2 gånger på 2 månader. Jag tror inte att det är samma personer/liga men det är inte roligt att känna den känslan. Dom vet var vi bor och samt att vi har hojjar i garaget. Otryggt är bara förnamnet.
 
Jag har svårt att komma till ro nu ikväll.
Det är som sagt torsdag..
Dom är ju dumma i huvudet om dom kommer tillbaka en gång till men ingenting förvånar mig.

Polisen

Publicerat: 2012-12-07 Kl: 20:16:00 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer

Polisen hade inte tänkt att komma idag för att säkra spår men efter 5 anmälningar stod de utanför på uppfarten när jag kom hem från simskolan. Tyvärr hade då alla spår snöat över och fingeravtrycken som fanns på bussen smetades ut. Kombination kolpulver och väta är inte bra, det blev bara en sörja. Men det är bara att konstatera att de varit uppe vid varenda garage på gatan och dragit i garageporten.
 
Det finns än så länge inga spår efter tjuvarna. En kille som bor på gatan nedanför kom dock på 2 män på sin uppfart inatt. De hoppade snabbt in i en blå/grå(?) minibuss och försvann.
 
P4 Uppland ringde mig idag så Drömfrun har varit med i radion och berättat om händelsen. Jag uppmanar verkligen alla att låsa in allt!
 
Det värsta är att jag känner mig otrygg i mitt egna hem. Jag är ensam hemma med barnen ikväll och det känns fan inte bra. I vanliga fall har jag dörren olåst när jag är hemma och låser bara när jag sover men det är ändring på det nu. Jag vågar inte annat. Sjukt att känna så här!
 
 
 
 
 

Vi har haft tjuvar på gården!

Publicerat: 2012-12-07 Kl: 08:54:00 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer

Att man som vuxen människa kan gå in på en gård och stjäla pulkor, bobbar, barnskidor, miniskidor och en barnsnowboard är för mig oförklarligt. Det är långt utanför mitt förstånd. Att behöva förklara för mina tre pojkar - 6, 8 och 11 år att alla deras utesaker blivit stulna krossade mitt hjärta. Jag har nu på morgonen fått sitta och torkat deras tårar. Allt detta pga några vuxnas begär om att tjäna pengar?
 
Hade ni inte råd med egna pulkor till era barn?
 
Det är fotspår överallt på vår uppfart och fingeravtryck på bilen. De har försökt bryta bort bilstereon men inte ens lyckats få bort fronten. Visst - det är bara ett matriellt ting men för oss med 4 barn, 1 lön och 1 låg föräldrapenning är det inte bara att köpa nytt. Skiddagen på skolan är om några veckor, ska inte mina barn får vara med för att några fucking retards stulit deras saker?
 
Jag hoppas ni brinner i helvetet era pisshuvuden!
Långsamt och länge.
 
Grannarna har oxå spår på sina gårdar, de har letat efter saker runt husen, gått in i bilar på jakt efter något att ta. Ena grannen blev av med massor av saker ur garaget men deras skidor lämnades kvar.
 
Men de har gjort det med stil. Det är många vackra spår efter manliga spetsiga fin skor.
 
 

Vad händer i kroppen?

Publicerat: 2012-12-06 Kl: 13:58:00 | I kategori: Tankar | 3 kommentarer

Det var länge sen sist men idag mår jag verkligen inte bra. Någonting ligger och gnager inombords och jag känner mig ledsen, ful, svag, äcklig och värdelös. Ibland kommer dessa dagar, jag vet att det går över men det är så svårt att acceptera. Det är svårt att förklara känslan som bor inom mig men den är så stark.
 
Jag försöker stå emot, vissa minuter går det - andra inte. Nedstämdheten tar över och ingenting är som jag vill. Jag vet att jag är känslig. Jag intalar mig själv att jag duger, jag är bra precis som jag är. Jag upprepar orden gång på gång i huvudet som en slags inre sjäslig visa.
 
Det är idag 6 månader sen mormor dog. Det är även Finlands självständighetsdag. Hade jag haft en finsk flagga hade jag hissat den idag för hennes skull. Jag vet att hon hade tyckt om det. Just idag är jag extra mycket påmind om att hon inte längre finns med oss. Tårarna rullar ner för kinden och jag önskar så att jag skulle kunna få krama om henne och känna hennes doft. Varför togs hon ifrån oss så tidigt? VARFÖR? Livet är inte rättvist!
 
Fortfarande kan jag komma på mig själv att tänka att jag ska ringa och berätta saker för henne. Det kan tom. gå så långt att jag tar fram hennes nummer i mobilen för att ringa innan det slår mig att hon är död. Död som i borta och aldrig mera ses.
 
Mitt hjärta slår så hårt att jag hör det. Känslan gör att jag vill kräkas!
Ibland är det svårt.
 
 
 
 
 
 

Galna jävla snö!

Publicerat: 2012-12-05 Kl: 15:15:34 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Hur mycket älskar alla snön nu då?
Va va va?
 
Jag är skitless, det suger. Less var jag redan innan den kom. Bara av tanken..! Ena sonen sitter fast ute på skolan då alla skolbussar (och övriga bussar för den delen) är inställda i hela länet. Hur han ska komma hem är lite av en gåta just nu, det går inte ens att köra personbil på den vägen. Det är en liten pissig kringelikrokväg..
 
Ingen info från skolan än så länge. Trots att jag vet att han på ett eller annat sätt kommer att komma hem maler en förbannat stor oro i magen på mig. Jag vill ha hem mitt barn! Hela kroppen och modershjärtat säger åt mig att åka och hämta hem honom NU men jag vet att det inte kommer gå.
 
Jag vet att han är väl omhändertagen men han ska hem!
 

Jag vill hylla vår fantastiska skola!

Publicerat: 2012-12-04 Kl: 22:15:00 | I kategori: Vardag | 3 kommentarer

Ikväll har jag och barnen varit på julöppethus på barnens skolan. Vi serverades glögg, skönsång från förskoleklassen, Luciatåg och gófika. På övervåningen var det full fart med pysslandet. Det var lotteri och supertrevlig/mysig stämning. Jag är så otroligt glad över vår skola, den är helt fantastisk. Lärarna likaså!! 
 
I Melkers klass är dom 8 barn och sammanlagt finns det ca 60 elever på skolan. Varje morgon börjar barnen med att gå en bana i skogen på ca 1 km = frisk luft och motion. Jag kan inte säga annat än att vår byskola måste vara den bästa i Sverige. Det är mer än bara en skola, det är gemenskap! Händer någonting tokigt ringer de alltid hem och berättar. Mobbing tas det hårt på och det är total nolltolerans mot det.
 
Jag vill även passa på att hylla "våra" busschaufförer som kör det finaste vi har varje morgon och efter skolslut.  Killarna kommer ofta hem glada och pratar om de trevliga människorna som kör dem. Varje fredag ser de extra mycket fram emot då det alltid spelas diskomusik. Veckans höjdpunkt! :)
 
Jag säger bara bevara byskolorna!
 
 

En dålig dag..

Publicerat: 2012-12-04 Kl: 11:48:00 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Min dag har inte börjat någe vidare. Flora har haft jätteont i magen hela natten och skrikit sig röd merparten av alla nattetimmar. På det ringer klockan tidigt för det tar tid att få iväg tre ungar till skolan ska ni veta. Frukost ska intas, väskor ska packas med frukt, extrakläder, läxor och simskolekläder. Killarna bråkar med varandra som vanligt och vill inte alls det jag vill. Allt tar T I D! (Det är tufft att ha en sexåring, absolut den värsta åldern hittills...)
 
Jag började baka min suveränt goda blåbärspaj men det skek sig det oxå. Formen läckte ut i hela ugnen och där står jag som en dumdum och kan inte göra nåt åt det. Osen pyrde i hela förbannade huset. Det är skitkallt ute och bilen vill inte starta. Jag hade kunnat bli skitförbannad och hata den här dagen mest av allt MEN jag väljer att klistra på ett leende.
 
Det är bara du själv som kan välja hur den fortsatta dagen blir! Det finns inga skitdagar, det är du som väljer att göra den till skit bara för att nåt går åt helskotta.
 
Hur trött och grinig jag än känner mig så tänker jag älska den här dagen.
 
Jag väljer själv att det här ska bli en bra dag!

Flora 2 månader!

Publicerat: 2012-12-03 Kl: 16:34:08 | I kategori: Barnen | 2 kommentarer

Idag fyller vår lilla tjej hela 2 månader, det är inte klokt vad fort tiden går. Det lilla knyttet börjar mer och mer förvandlas till en liten flicka. Hon skrattar, jollrar, fokuserar blicken och rullar från mage till rygg.
 
Lilla lilla hjärtegryn sluta växa så fort! <3
 
 

Biljävel

Publicerat: 2012-12-03 Kl: 09:03:09 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer

Jag skulle vilja ha en flådig bil med grymt ljudsystem, taklucka, snygga fäljar och tonade rutor - ja ni vet en sån bil som folk önskar att de själva skulle äga. Jag skulle glida runt som en prinsessa med nervevad ruta och dunka Basshunter och ev. lite Christer Sjögren nu i juletid. Jag skulle jämt åka runt i den - vi skulle vara som ett sammansvetsat nykärt kärlekspar på smekmånad, jag och min pärla.
 
Dagsläget ser inte riktigt ut så.
 
Jag åker omkring i en Opel minibuss aka. Tattartrucken. Högtalarna i fram fungerar inte, inte min sätesvärmare heller. I morse kunde jag inte ens öppna bakdörrarna då dom var totalt fastfrusna. Skitlätt att klämma in 3 ungar i bak varav en sitter i en stor bilsbarnsstol med insats som självklart står i baksätet. Det måste sätt rätt roligt ut när jag stod på huk i framsätet med arslet utpetandes genom dörren när jag försökte få ur bilstolen. Mitt på ICA parkeringen dessutom. Schnyggt!
 
Den var billig iallafall. Jag har inget lån på den. Men jag är inte kär i den.
Inte ett jävlaste dugg!

Det sociala livet

Publicerat: 2012-12-02 Kl: 12:17:18 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Jag gillar utvecklingen med teknologi men börjar det inte gå för långt? (nu talar jag om mig själv och säger inte att andra har det lika dant.) Att umgås är inte samma sak sen Iphonen och Ipaden flyttade in. På ett sätt byter man ut sin partner mot en liten teknisk fyrkant. Jättebra på ett sätt då den aldrig säger emot...
 
Men.
 
Vi kan sitta i soffan en lördagkväll när barnen somnat med en varsin telefon i handen och spela Quiskampen mot varandra.
 
Vad gjorde man innan Iphonen fanns? Jag minns det inte längre.
Umgicks man?
Pratade man mer?
Var man verkligen social öga mot öga?
 
Myset har bytts ut mot en telefonjävel.
Snart kommer det väl komma iphoneskal med inbygd penis. Då är det är bara att säga åt den andre parten ringa så fungerar den utmärkt som vibrator.
 
Patentverket nästa?
 
 
 
 

Stora bocken bruse.

Publicerat: 2012-12-01 Kl: 10:24:37 | I kategori: FloraFina design | 1 kommentarer

Nu mina vänner kan jag avslöja min lilla hemlighet. Jag har börjat gjuta i betong! Allt eftersom kommer jag lägga ut mina alster här. Inom kort kommer jag börja sälja stora betongstjärnor där ni kan välja till valfritt tryck. Dessa kommer vara 22x22x6 cm. Perfekt att ge bort vid dop eller skitsnygga att ha i barnrummet. Självklart kommer dessa även kunna köpas utan text. Stjärnorna finns i vitt eller grått (betongfärg). Alla verk är beställningsvaror.

Först ut är Stora bocken bruse.

Värmeljushållare i betong
Vikt: 1,6kg
Storlek: 23 cm hög, 20 cm bred, 5 cm tjock.
Alla bockar är handgjorda med mycket kärlek och ingen är den andre lik. Varje bock har sitt egna namn, är signerad och levereras vackert inslagna.

Tillverkare: FloraFina made by Lina.

Pris: 300:-

RSS 2.0