Det slutar inte snöa..

Publicerat: 2012-11-30 Kl: 09:52:00 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Det snöade hela dagen igår och snön vräker fortfarande ner. Ungarna är helt extas och hunden plöjer som en plog. Själv känner jag mig lycklig..för andras skull. Jag gnäller inte, jag klagar inte MEN jag gillar inte riktigt snö. Inte ett dug faktiskt! Jag fryser när det inte är 24 grader inne så ni kan bara tänka er.
 
Det är kallt, det är blött och jävligt. Det sitter vantar och mössor på varenda element och det blir pölar och blöta golv. Vagnen känns som en i 500 kg klassen när jag kämpar mig fram. Sminket rinner och den plattångsberoende Lina får ett hår som påminner om en viss 80-tals frisyr. Jag pustar frustar och snorar. I´m not sexy and I know it!
 
Good for you som gillar snö!
 
Dock så hoppas jag verkligen att den kommer ligga kvar ett tag, tills efter nyår ungefär. Vi får ju finfrämmande från England efter jul och dom har aldrig sett "riktig" snö. Hon har en dröm om att bygga en stor snögubbe.
 
Jag tycker om att se när snön faller utanför fönstret när jag sitter i min varma soffa och dricker te, men det skulle oxå fungera med en snö-dvdfilm.  Ni vet såna där filmer som det finns med akvariefiskar och sprakande brasor..

Kreativ i snön!

Publicerat: 2012-11-29 Kl: 20:35:33 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Stackars påskharen flög rakt in i fasaden...

Ingen vila ingen ro!

Publicerat: 2012-11-28 Kl: 21:26:00 | I kategori: Vardag | 3 kommentarer

Jag sitter här i soffa och smuttar på en kopp varm choklad, snön öser ner utanför fönstret. Uppdateringarna har varit dåliga på sistånde men jag har fullt ös hela dagarna. Det händer inte ofta att jag bara sitter ner och tar ett djupt andetag. Men jag trivs att ha det så här, livet är underbart! Det är fart och fläkt, projekt och familjeliv.
 
Som ni förstått så har jag lite smått och gott på G! ;) Några är nyfikna har jag förstått. Jag lovar att jag kommer att både visa bilder samt att berätta om mitt kommande projekt. Håll ut!
 
Jag mår så fantastiskt bra just nu. Det är helt sjukt att tänka tillbaka hur det var bara för ett år sedan. Jag var djupt deprimerad och låg i ångestattacker varje dag. Nu sitter jag här och är glad, lycklig, stolt..ja det finns inte ord. Halleluja lixom! Jag trodde aldrig att jag skulle ha kommit så här långt på så kort tid. Det GÅR att komma hur långt som helst med rätt hjälp och bra människor i ens omgivning.
 
*Lycka*
 
Tävlingen som jag lovade skulle komma ut igår blir lite försenad (förlåt!) men den kommer att komma upp under veckan.
 
 

Arbetar på ett projekt..

Publicerat: 2012-11-26 Kl: 22:06:16 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Senaste nytt:

Anledningen till min frånvaro är ett litet projekt jag dragit igång. Inom kort kommer det komma upp en ny kategori här i bloggen. ;)

Ps! I morgon kommer det komma upp en grym tävling i bloggen!

Tummen upp!

Trippelchokladdröm

Publicerat: 2012-11-23 Kl: 15:35:00 | I kategori: Mums | 0 kommentarer

Botten (lager 1):
# 100g smör
# 100g after eight plattor (jag tar 12 st)
# 2st ägg
# 2dl socker
# 2,5dl vetemjöl
# 2,5msk kakao
# 1,5tsk bakpulver
 
Garnering (lager 2):
# 200g phiadelphiaost
# 100g mjölkchoklad
# 2 tsk vanillinsocker
 
Garning (lager 3):
# 150g after eight (jag täcker lägger bara ut plattor över kakan. Ca 16 st)
 
1. Sätt ugnen på 175C
2. Smörj och bröa en form, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret och blanda ner after eightplattorna så dom smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan smör/chokladblandningen.
5. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver.
6. Grädda i mitten av ugnen i 15 min.
7. Smält chokladen över vattenbad och blanda ihop med phiadelphian och vanillinsockret.
8. Ta ut kakan och bred försiktigt ut chokladblandningen på kakan, ta lite i taget. In i ugnen i 5 min till.
9. Ta ut kakan och lägg ut after eightplattorna, in med kakan igen i ca 4 min.
10. Ta ut kakan och bred ut plattorna så det är mintchoklad över hela. 
KLAR! (förvaras och serveras sedan kyld)
 
Tips!
Kakan är som godast efter ett par dagar!
Serveras gärna med gräddglass eller hallon!
 
Varning! Den är äckligt beroendeframkallande för chokladälskare!

Även en mamma måste bajsa.

Publicerat: 2012-11-23 Kl: 12:10:00 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Igår började min dag så här: (läsning sker på egen risk!) Tänk på att det hela tiden ligger lite stress i luften för att hinna i tid..
 
Flora och jag är på väg till BVC för att väga och mäta henne. Precis innan vi ska åka skiter hon ner sig. Vad gör man? Jo det är bara att byta på ungen och ta nya tag. Jag hinner klä på henne overallen, mössa, vantar samt lägga ner henne i bilstolen. Katastrofen är ett faktum när hon än en gång gör nr 2. Samma procedur igen. Jag börjar känna hur svetten lackar. Av med kläderna, byta blöja, på med kläderna, ner med ungen i bilstolen, på med min jacka. Thudor ska med så på med kopplet på honom. Då känner jag hur min mage protesterar.
 
Fan! Jag hatar att vara sen.Ska jag hålla mig? Nä.
 
In på toaletten, tar med mig Flora i bilbarnstolen då hon absolut inte vill stå ensam i hallen. Sliter av mig jackan, stänger dörren, sätter mig på toa...Thudor skäller/skriker för han vill inte vara ensam han heller.
 
Öppnar dörren och släpper in honom, Stänger dörren och sätter mig på toan igen - äntligen. När jag sitter där på sketahuset, där man gör det allra heligaste så inser jag att jag faktiskt inte är ensam. 2 par ögon tittar på mig och följer minsta rörelse jag gör. Det finns ett ställe jag verkligen vill vara ensam på och det är där inne. Den tiden är förbi. Jag gömmer mig bakom en tidning och låtsas att jag är själv.
 
Men vad gör man inte för sin familj. Även en mamma måste bajsa.
 
 

Julemys!

Publicerat: 2012-11-22 Kl: 08:21:30 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

 
Äntligen har Pepparkakeland slagit upp portarna! De designar pepparkaksformar efter dina önskemål. Själv har jag designat två stycken men jag visar först när jag fått provbaka med dom ;). Ta julebaket till nya höjder, låt fantasin flöda fritt. In och beställ nu!
 
http://www.pepparkakeland.se/

Kvällsmys!

Publicerat: 2012-11-20 Kl: 22:17:32 | I kategori: Barnen | 0 kommentarer

Svärburkspengarna går till..

Publicerat: 2012-11-20 Kl: 09:47:30 | I kategori: Tankar | 3 kommentarer

Idag ställs den nya svärburken på bänken i vårat hem. Det är Elliot som så gärna vill att vi ska införa det här i hemmet. Nu är det slut på fan, jävlar, helvete och skit. Med en prepubertal 11 åring kan det bli spännande... Jag är tyvärr väldigt duktig på att säga dom orden när jag gör mig illa eller tappar nåt vilket händer då och då.
 
Men vad ska vi göra med pengarna sen då? undrade Elliot. Vi vill inte lägga dom i någon bössa på byn för man vet aldrig var dom hamnar. Vi bestämde oss därför att samla burken full och sedan åka till en leksaksaffär och köpa leksaker. Dessa kommer vi personligen lämna till Akademiska sjukhusets lekterapi för cancersjuka barn.
 
Jag är så otroligt stolt över min 8 årings tänkande. Han har ett hjärta av guld och tänker sällan på sig själv!
 
Det vore jätteroligt om fler skulle vilja haka på vår idé och kanske samla burkarna tillsammans för att på så sätt kunna köpa mer leksaker samtidigt att överlämna. Vad säger ni, är ni på?

Slarv med maten...

Publicerat: 2012-11-19 Kl: 20:41:00 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Ikväll har jag varit med om någonting otroligt skrämmande och smärtsamt. Jag har upplevt min första riktiga migränattack. Jag har slarvat med maten idag och bara ätit en skål yoghurt till frukost på hela dagen. Jag har inte gjort det med flit utan tiden rinner bara iväg och jag har fullt upp med annat. Vid 15 tiden kände jag en lätt huvudvärk på ena sidan av skallen och nån timme senare brakade helvetet loss.
 
Jag fick uppleva huvudvärken från helvetet! Jag förstår inte hur ni med återkommande migrän klarar av det!?!? Jag tog alvedon och ipren men det var som att äta luft, det hjälpte inte ett dugg. Jag ringde i ren panik till mamma och storgrinade, jag trodde att ett kärl i huvudet var på väg att brista, jag trodde att jag skulle dö. (min rädsla för hjärnblödning är enorm med tanke på att mormor gick bort av just det i juni). Jag ringde till akuten och frågade vad jag skulle göra, smärtan var fruktansvärd! Jag blev tipsad om Citodon eller Treo (har aldrig tagit en treo i hela mitt liv). Flora grät och ville bara snutta och jag klarade knappt av att ta hand om henne. :(
 
I brist på båda medicinerna ringde jag storgråtandes till världens bästa vän S som åkte ner och handlade Treo till mig. (han som inte får nämnas jobbade fortfarande)  Tack och lov kom han hem, jag fick treon och sen somnade jag. Nu sitter jag fryssen här i soffan, alldeles tung i kroppen och huvudet men utan skallvärk.
 
Nu blir det skärpning med maten för fru Lina. Regelbundna mattider är a och o. Tänk att man måste påminna sig själv om det i 29 års åldern... Man lär sig av sina misstag!
 
 
 

God morgon!

Publicerat: 2012-11-19 Kl: 10:23:00 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

God morgon mina vänner!
 
Solen skiner och det ser ut att vara en fantastisk dag där ute. Jag är inte riktigt lika sams med solen när det skiner in och visar varenda dammkorn och nos/hand/näs/munmärken på alla fönster. Det är faktiskt som en liten utställning att gå runt i vårt hus och titta på fönster vid finväder. Det finns många olika "konstverk" att skåda..
 
Florafina firar sin första namnsdag idag (Elisabeth). Hon tackade för Grattiset genom att lägga en kräka i knät på mig. Är det inte fantastiskt att vara bebismamma så säg. Mina svarta kläder hinner vara svart ungefär 0.0001 mikrosekund/dag. Men vad gör det om hundra år, tvättmaskinen går på hetvarv här iallafall.
 
Appropå kräka - var och varannan människa har tydligen magsjukan just nu?! Det skrämmer inte mig personligen då jag tycker att det finns värre sjukdomar (halsfluss, halsböld osv som jag har en förmåga att drabbas av) men jag är totalt livrädd för att Flora ska få det. När killarna var små fick hela familjen vinterkräkan. Vi blev sjuka med bara några timmars mellanrum. Det är nog det värsta jag varit med om. Alla 5 kräktes och poopade om varannat...
 
Nu ska vi inte tänka negativt! Jag önskar er alla en underbar dag med sol i sinnet.
 
 

Lika som bär!

Publicerat: 2012-11-18 Kl: 21:19:20 | I kategori: Barnen | 3 kommentarer

Många har frågat vem Flora är lik och om hon liknar någon av killarna. Jag hittade ett foto på Melker när han var liten och måste nog påstå att hon är otroligt lik honom!

Vad säger ni?

Målis

Publicerat: 2012-11-18 Kl: 15:07:00 | I kategori: Barnen | 0 kommentarer

Med två söner som spelar innebandy innebär det uppbokade helger. 22 st på raken enligt kalendern med undantag för jul.

Det är fantastiskt roligt att heja fram laget, dom är superduktiga! Dock får jag gång på gång tänka på att det är barn som spelar. Jag förvandlas till ett grottmonster när motståndarlaget gör mål och vill så gärna bua och bröla högt. Men jag är tyst. Jag råkade ropade lite i smyg att domarn satt visselpipan i halsen men annars skötte jag mig. Idag blev det förlust men killarna och tjejerna är glada för det. Det allra viktigaste är att alla har roligt!
 

(Ps! nu får ni se till att bli bättre på att kommentera! Det är så mycket roligare att skriva då!)

Plötsligt händer det!

Publicerat: 2012-11-18 Kl: 14:57:14 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

Tandfen här på orten börjar bli pank.

Spartips!

Publicerat: 2012-11-17 Kl: 14:28:00 | I kategori: Shopping | 1 kommentarer

Jag som har många barn måste alltid planera mina köp vid tex. vinterkläder och vinterskor. Jag är inte märkesfixerad när det gäller vanliga kläder men på vinterkläder vill jag ha ett märke jag vet är bra och håller barnen varma. Jag har satt i system att alltid shoppa på mig nästa års vinterkläder på årets REA. Det sparar vi många tusenlappar på!
 
Jag har precis fyndashoppat till (såklart ;D) nästa år:
 
 
Ni som letar vinterkläder till barnen eller dig själv, kika in hos http://zillstar.se/ - 50% på alla ytterkläder från både Didriksons och Molo. Skynda fynda!
 

När det brister..

Publicerat: 2012-11-16 Kl: 17:18:36 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer

Jag kommer hem från affären med två kassar mat och Flora i bilstolen. Blodsockret är alldeles för lågt, jag inser att jag glömt att äta lunch..och mellanmål. Klockan närmar sig halv 5 och jag har inte ens börjat med maten. Elias skriker åt Elliot som försöker ta saker från hans rum. Melker springer in och tar någons parti. Dom slåss, skriker, jävlas med varandra. Flora skriker, hon använder mig som napp och är missnöjd med alla andra alternativ. Jag sätter mig och ammar mitt i allt kaos, hon somnar och jag lägger henne i vagnen. Killarna fortsätter bråka trots upprepade tillsägningar som slutar i hot om indraget fredagsmys.
 
Jag börjar blanda ihop pizzadegen samtidigt som jag gungar Flora i vagnen med foten. Hon vaknade efter några minuter vägrar sluta skrika trots napp och gungande vagn.
 
Bristningsgränsen är nära.
 
Degjäveln står på jäsning nu. Jag ringer han som inte får nämnas och kastar ur mig nåt skitspydigt. Jobba extra idag, vilken skit! Kastar på luren och svär de fulaste tänkbara inombords. Idiot! Med två nävar chips och ett glas vatten i magen sätter jag mig och agerar napp (igen). Barnen bråkar (igen).
 
Jag ger upp igen.
Sen händer det, huset blir tyst. Killarna har satt sig och målat och Flora sover vid bröstet. Jag tar en klunk vatten och skickar iväg ett "Förlåt att jag är en bitch ibland" mess.
 
Jag får en teckning av Elliot som får mig att le och glömma allt annat.
 
Välkommen till mitt liv.
Mitt helt underbara, fantastiska, to die for liv.
 
 
 
 

Dikten till mina barn

Publicerat: 2012-11-16 Kl: 14:40:00 | I kategori: Barnen | 3 kommentarer

 
Underbara barn, mitt älskade allt,
jag ger er min kärlek till tusende fallt.
Lyssna på mina andetag, hör mitt hjärta,
jag ska göra allt i livet för att hindra er smärta.
Känns livet otryggt kryp in i min famn,
jag vaggar er till sömns, stilla ro i hamn.
Låt ögonen slutas, känn tröttheten falla,
mamma finns här livet ut för er alla.
 
Skrivet av mamma Lina
2006.05.27

Modebloggare

Publicerat: 2012-11-15 Kl: 15:37:00 | I kategori: Shopping | 0 kommentarer

Det som jag aldrig trodde skulle hända har hänt! Jag har köpt röda byxor!!! Jag avvek från det svarta.

(Det halva pojkhuvudet ingick inte i köpet!)

(Fan vad jag matchar vagnen idag!)

 

Känns det igen?

Publicerat: 2012-11-15 Kl: 11:35:00 | I kategori: Tankar | 1 kommentarer

Alla ni som känner igen det här räcker upp en hand!
 
- Vad du är fin i håret! - ähh, det är ju så slitet/har inte borstat det/ser ut som ett skatbo/har en förjävlig utväxt..
 
- Oj vilken fin tröja! - den här?! den som är så gammal..
 
- Vad fint sminkad du är! - ähh, jag har bara kletat på det..
 
- Fan vad du är snygg! - jag? du är fan blind/dum/har dålig smak/grovt synfel..
 
- Vilken härlig personlighet du har! - ähh, jag är ju bara jag..
 
HUR SVÅRT ska det vara för oss att ta emot en fin kommenar och komplimang? Är det nåt särskilt för just oss svenska kvinnor eller är alla tjejer i världen lika dumma? En positiv komplimang går in i ena örat och ut i det andra. Han som inte får nämnas ledsnade rejält på mig. Han sa: "Hur roligt tror du att det är att ge dig en komplimang när du bara viftar bort det?
 
Jag är jättebra på att ge komplimanger men skitkass på att ta emot. Jag viftar bort det som ingenting..
 
Säger någon istället att jag ser trött ut, inte passar så bra i just den färgen på tröjan, var finare i en annan frisyr osv. sugs det in som en kall öl en varm sommardag. Dessutom fastnar orden ganska hårt.
 
Jag är bra smart ibland men när jag får fina kommentarer är jag oerhört knäpp. Jag lovar och svär på att jag ska bli bättre på den punkten! Det tycker jag att ni oxå ska bli.

En riktig 6-åring!

Publicerat: 2012-11-15 Kl: 08:22:00 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer

Min mor har bett mig att kolla igenom alla leksakskataloger och skriva upp vad barnen önskar sig. Jag kan tydligt se vem som gått loss mest på katalogerna. Det står ett M på i stort sett allt. Inte nog med det, i våra kataloger så har ca 85% av alla gubbar en snopp.
 
Buzz Lightyear har en stor en.
Darth Vader en rätt normalstor för hans storlek.
Flickan i en Barbie Princessklänning fick oxå en ganska stor.
 
Det är fantastiskt med 6-åringar!
 
Häromdagen tror jag han slog rekord i att säga ordet bajs flest gånger inne på ICA.
Nåt som oxå är ganska roligt är att han har svårt att säga ord som innehåller bokstaven F. Hans framtänder är så otroligt (jag menar verkligen OTROLIGT!) lösa så de fladdrar när han pratar. Dock lär det ta ett tag innan han vågar plocka ut dom. Jag fick frågan varför tandfén vill ha hans tänder..vad svarar man på det?
 
 
 
 
 
 

Att känna glädje

Publicerat: 2012-11-14 Kl: 10:56:55 | I kategori: Depression | 0 kommentarer

Idag känner jag mig extra tacksam över allting men mest av allt känner jag sån tacksamhet över att kunna känna glädje igen. Ren rinnande glädje! Jag tänker tillbaka ganska ofta på hur dåligt jag verkligen mådde, det är inte klokt. Man kan inte hjälpa att man blir sjuk men söka hjälp kan vem som helt göra när livet känns tungt. Det gäller bara att våga ta det steget! Det gäller att söka hjälp INNAN bägaren rinner över och inte efter. Jag hade mått dåligt i många år innan jag verkligen vågade ta tag i det.
 
Jag trodde aldrig att jag skulle sitta här ett år senare och känna så här. Fortfarande har jag många dåliga dagar där jag grubblar, tvivlar och känner mig störd men jag tror det är en del av tillfrisknandet. Det hjälper mig än mer att uppskatta alla bra dagar i livet jag har!
 
Som ni vet efter tidigare inlägg så kämpar jag på med min självkänsla oxå. Det är nog den värsta men bästa biten. Hur ska man kunna acceptera att det är den här kroppen och det här ansiktet jag har. Varenda dag får jag be hjärnspökena att dra åt helvete! Jag DUGER som jag är!
 
 
 
 
 
 

Skynda fynda!

Publicerat: 2012-11-13 Kl: 21:52:00 | I kategori: Shopping | 0 kommentarer

Idag har jag köpt de första julklapparna. Jag brukar vara ute i god tid men inte så här tidigt. Iof har jag ett enormt julesug i år vilket glädjer mig enormt då jag bara önskade att skiten skulle vara över förra året. Då var jag rätt djupt nere i depressionen.. I år har jag redan hunnit med att baka och äta lussebullar samt intagit glögg, dessutom har jag shoppat nya julgardiner och vaxduk med tomtar på. Jag älskar det! Julen för mig har alltid varit helig och kommer så förbli.

 

Jag fyndade rejält idag till killarna. Jag fick hur mycket kläder som helst för ca 930:-. In på Ellos och shoppa loss nu! Jag använde rabatten "40% på en vara och 30% på resten av köpet". Jag blev oerhört förvånad över att det fanns så mycket kläder kvar med tanke på priserna.

 

Här har ni ett exempel - Skynda fynda!

 

Vikthysterin som råder..

Publicerat: 2012-11-13 Kl: 09:28:58 | I kategori: Tankar | 0 kommentarer

Jag påverkas otroligt mycket av reklam, tidningsannonser, kataloger m.m. Även otroligt mycket av vad folk skriver på forum (sånt som "rör" mig), det är väl en svaghet jag har. Just det här med vikthysterin som råder överallt tycker jag är skitjobbigt.
 
Jag är precis nybliven mamma med en liten dotter på snart 6 veckor men ändå så känner jag av pressen att jag måste bli smal NU. Jag har tappat alla gravkilon + ca 1,5kg till men jag är iallafall inte nöjd. Någonstans är jag rätt blåst oxå då jag i min hjärna tror att jag ska kunna se ut som en sextonåring i kroppen. Jag har fött 4 barn och det sätter sina spår. Det ska det väl göra?
 
Dagligen läser jag meningar som:
 
 " Nu har jag gått ner x kg sen förra veckan"
" Efter 2 veckor kommer jag i mina gamla jeans"
osv.
 
Det stressar mig. Brutalt mycket!
(här om dagen såg jag en maskeradsida där stl M/40 låg under "storla storlekar?!?!?!)
 
Efter 1 års KBT så är min självkänsla snäppet bättre men långt ifrån bra. Jag tror att jag ska bli lyckligare bara för att jag är smal. Så puckat och jag är medveten om det! Jag ser absolut inte så på andra, det finns så mycket vackra människor överallt i alla storlekar. Jag försöker verkligen att fokusera på att må bra men med så mycket  påverkan utifrån samhället och en lite knakande självkänsla så går det så där...dessutom gillar jag fika och tycker mindre om träning - dålig kombination ;)
 
Men heey, gå ner 2kg kan jag oxå göra om jag inte varit på toa på några dagar.
Och komma i sina gamla jeans - använder inte alla jeansleggings med resår i midjan nu för tiden?

Det här med mitt och ditt..

Publicerat: 2012-11-09 Kl: 20:26:00 | I kategori: Tankar | 3 kommentarer

Idag måste jag verkligen välja mina ord då jag är oerhört äckligt förbannad pga 2 händelser.
 
Förra helgen hade Elias bortamatch med bandyn och råkade tyvärr glömma kvar sina sprittnya Puma sportskor. Jag fick tag på sporthallen idag och det visade sig att några barn troligtvis "busat"(?) med hans skor och nu fanns bara en kvar. En sko, det är inte mycket att ha..inte för ett tvåbent barn iaf.
 
Igår cyklade Elliot till bussen och råkade glömma låset. När han skulle hämta cykeln efter skolan var den borta. Tack och lov hittades cykeln senare under kvällen men ändå.
 
Visst - båda händelserna är bristande ansvar från killarna men HUR SVÅRT ska det vara att ge fan i andras saker? Mitt är mitt och ditt är ditt!!!!!
 
Jag är inte rik och kan skita pengar (I wish!) Jag blir så jävla förbannad...
 
 
 

2:a året i rad!

Publicerat: 2012-11-08 Kl: 17:54:00 | I kategori: Vardag | 4 kommentarer

Vi vann ICAs pumpatävling i år igen med vårat bidrag! Killarna är mycket nöjda med både pumpan och priset! ;)

Snabbt snabbare snabbast

Publicerat: 2012-11-08 Kl: 09:09:07 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer

Det här är verkligen nåt jag inte hade räknat med. Jag trodde att dagarna skulle börja gå långsammare när jag fick en bebis i famnen, jag skulle ut och powerwalka i solen, sjunga med i fåglarnas kvitter samt bli smal på ett nafs av alla promenader och min hälsosamma livsstil. Fan vad jag ljög för mig själv!
 
Det har inte blivit många powerwalks, regnet öser ner och det är svinkallt. Jag är konstant sugen på nåt att äta och de gulligaste kvittrande fågeln jag sett so far var en undulat i bur hemma hos farmor. Varför ska man alltid måla upp såna rosensköna bilder med allting innan det hänt?
 
Hur svårt kan det vara att sluta tänka på vad som komma skall och bara leva i nuet?
 
Tydligen skitsvårt.

Årets Pumpa

Publicerat: 2012-11-03 Kl: 14:41:29 | I kategori: Vardag | 4 kommentarer

Igår kväll blev den klar - Det här är årets pumpa! Vi är riktigt nöjda måste jag säga!



Pumpa

Publicerat: 2012-11-01 Kl: 16:19:30 | I kategori: Vardag | 3 kommentarer

Nu är vi i full gång med att förbereda vår pumpa till morgondagens tävling. Förra året vann vi så självklart måste vi försöka försvara vår titel! Här är förra årets vinnarpumpa:

Mitt favoritbröd

Publicerat: 2012-11-01 Kl: 13:11:00 | I kategori: Mums | 1 kommentarer

Jag älskar verkligen att baka, det är en stor passion jag har. Jag har aldrig gillat att baka matbröd tidigare utan bara söta och sliskiga saker men nu har jag fått upp ögonen. Jag är så oerhört less på Pågen och Skogaholm, jag antar att fler är det så därför tänkte jag bjuda på detta recept.
 
Det är superenkelt att göra och blir riktigt gott!
  
Långpannebröd med morötter (6st "bitar")
 
# 18 dl rågsikt
# 1,5 dl vetekli
# 4 tsk bikarbonat
# 3 tsk bakpulver
# 1 tsk salt
# 2 dl sirap
# 3 grovrivna morötter
# 1L filmjölk
# en skvätt mat/olivolja
 
Blanda ihop alla torra ingredienser och sen i med resten. Lägg i bakplåtspapper i den lite djupare ugnsplåten och häll ut degen. Den är väldigt kladdig så för att underlätta så blöt händerna allteftersom du trycker ut degen på plåten.
 
Den ska gräddas längst ner i ugnen i 100C i 40 min och sen 20-30 min i 175C.
 
Stort lycka till!
 
RSS 2.0