Hur mycket ska barnen få bestämma?

Publicerat: 2012-09-14 Kl: 08:56:00 | I kategori: Tankar

Vilket regn och ruskväder det är ute idag. Själv sitter jag nu och kurar ner mig i soffan under en filt och en god kopp jordgubbste. Idag var jag så "snäll" och körde ungarna till bussen. Det som slog mig var hur dåligt klädda många barn var. Det var inte många med regnkläder och gummistövlar, det jag såg mest av var tjocktröjor och gympadojjor.
 
Jag hade en period förra året med Elias när vi tjafsade om ungefär det mesta i ytterklädesväg. Han ville inte ha några regnkläder eller gummistövlar för det var töntigt. Jag tvärvägrade att låta ungen gå till skolan med gympaskor när det var soppsurt i marken. I skolan där vi har barnen börjar de varje morgon med att gå en skogspromenad på ca 1 km, ni kan ju tänka er hur både fötter och skor mår efter det en regnig dag.
 
Det är en svår balans. En del av Elias kompisar (11-12 års åldern) behöver inte längre ha cykelhjälm tillexempel. Vad tycker ni? När är ett barn redo att få bestämma vad de ska ha på sig?
 
Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag fasar för den dagen då mina två är i den åldern. De skulle gärna få vara små mest hela tiden om vi skippar trotsfaserna ;-) hjälm är bra att ha men min mamma ville att jag skulle ha hjälm tills jag var 12 och visst jag tog den.. På styret.

2012-09-14 @ 12:50:24
URL: http://www.bropporna.blogg.se
Postat av: Theodora Larsson

Nu är ju inte mina barn i den åldern än, men jag minns själv hur jag inte ville ha termobyxor och kängor på vintern och hur min mamma tvingade mig. Jag svor att jag aldrig skulle vara så hemsk mot mina barn, men här står jag nu. Jag skulle nog aldrig låta mina barn gå i gympadojjor i varken regn eller snö. Och cykelhjälm?! Vad är det för föräldrar? Klart de skall ha hjälm, det är ju lag på det tills de fyllt 15!

Många kramar till dig & din familj <3

2012-09-14 @ 22:01:58
URL: http://theodora.nu/
Postat av: Anna

Hur får man sitt barn att använda nåt annat än bara gummistövlar?:)
Nej men allvarligt så har jag oxå reagerat på att många barn har gympadojjor och tröja bara..
Det gör ju att man förstår varför alla ungar går omkring och snorar och snörvlar.

2012-09-15 @ 19:31:44
URL: http://trissmamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0