Nyskördat

Publicerat: 2012-09-25 Kl: 15:02:00 | I kategori: Mums

Äntligen har våra tomater fått färg. Helst hade jag velat plocka av dom röda och fina direkt från plantan men efter den här sommaren så kunde man fetglömma det. Plantorna ruttnade men tomaterna hann vi rädda!

 
Jag tänkte bjuda er på världens godaste tomatsalladsrecept. Jag lovar att ni kommer bli hyllade till skyn om ni bjuder på det här!

Världens godaste tomatsallad till 4-6 personer
1 kg färska, mogna och blandade tomater (köp mixade färger och storlekar, det blir en fröjd för ögat!)
Rejält med flingsalt
Ca 1 dl fin olivolja
Ca 2 msk rödvinsvinäger
1 kruka basilika
1 tsk torkad oregano
1 stor röd chili
1 stor klyfta vitlök

Till servering:
4 stora bollar buffelmozzarella
Vitlöksbröd

Gör så här:
Skölj tomaterna och hacka dem i varierande storlekar. Det är mycket roligare att äta om det ser lite varierande ut. Halvera körsbärstomater, skiva bifftomater, klyfta mellanstora tomater och så vidare. Lägg alla tomaterna i ett durkslag och salta rejält med flingsalt. Var inte orolig för att det ska bli för salt, det mesta kan sköljas av. Blanda saltet med tomaterna i durkslaget och låt dem stå och droppa av i ca en halvtimme-timme. Detta koncentrerar tomaternas smak och förhindrar att salladen blir vattning.

Blanda under tiden en dressing bestående av finhackad vitlök, chili, torkad oregano, olivolja, rödvinsvinäger, lite extra salt och peppar. Var försiktig med saltet…

Strax innan servering häller du över tomaterna i en stor salladskål och blandar ner dressingen. Servera med upprivna mozzarellabollar och rikligt med bröd för att suga upp all god tomatdressing.

Smaklig måltid!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0